Skip to main content

Pozitív tendencia mutatkozik a turizmus terén Magyarkanizsa községben

Pozitív tendencia mutatkozik a turizmus terén Magyarkanizsa községben

Pozitív tendencia mutatkozik a turizmus terén Magyarkanizsa községben

51 ezerre tehető a vendégéjszakák száma Magyarkanizsa községben a tavalyi évre vonatkozóan, ami közel 11 ezer látogatót jelent. Ekkora turistaszámmal a község 2019-ben rendelkezett.

Magyarkanizsa község az elmúlt években egyre látogatottabb. Egyedi programokat kínálnak a helyieknek. Turisztikailag az egyik leglátogatottabb település Tóthfalu, a tavalyi évben közel 1500-an tekintették meg a kis falu nevezetességeit.

Faragó Zoltán, turisztikai előadó, Tóthfalu: „Nagyon sok diákcsoport érkezett Magyarországról, környező településekről, illetve városkákból jöttek ide nagyon sokan, ami többek között a Magyarkanizsa Turisztikai Szervezetnek is köszönhető, hiszen ők is nagyon sok diákcsoportot küldtek ide a községből.”

Magyarkanizsa is igyekszik programokat nyújtani a turistáknak. Az egyik legközkedveltebb esemény a tiszavirágzás, de szinte egész évben igénylik a polgárok a csónakázást a Tiszán –emelte ki Sarnyai Csaba, hajóskapitány.

„Én nem túlzok, ha azt mondom, hogy kétezren felül voltak, akik ellátogattak Magyarkanizsára és igénybe vették ezt a hajózási programomat, illetve a többi programot is.”

Hasonlóan jó évet zártak a Tisza-parton lévő vendéglátóipari létesítmények is. Többségük már az idei idényre készül.

Buza Zsuzsanna, magánvállalkozó, Magyarkanizsa: „Újdonságokkal készülünk, most egy kicsit bátrabban merünk nekimenni az idei évnek, lesznek úgy az étel terén újítások, úgy az italfogyasztásban is újítások.”

A vendégéjszakák száma a településen 2023-ban elérte a 2019-es évi adatokat.

Bodnár Ivett, a magyarkanizsai önkormányzat idegenforgalommal megbízott munkatársa: „Ami azt jelenti, hogy a vendégéjszakák tekintetében 51 ezer éjszakát tudhatunk magunk mögött, míg ez közel 11 ezer turista látogatottságot jelent. 11 ezer fő volt külföldi és belföldi turisták összességében, aki ellátogatott Magyarkanizsára.”

A Helló, Kanizsa! ebben az évben is folytatja az óvodás és az iskolás gyermekek kirándultatását a községben, amelyben több mint 400 gyermek vett részt tavaly.

Sintija Izetović: „Az idei évben az önkormányzat támogatását is élvezzük, mivel a buszköltségeket idén is a magyarkanizsai önkormányzat állja, ezzel tehermentesítve a szülőket és támogatva a szülőket. Újdonság, az idei évben az lesz, hogy kínálatunkba bevettük Oromot is.”

A programok közül a leglátogatottabb a Szent István-napi rendezvény, az Adventi vásár, és az Úszó- és Futó maraton volt, amelyekre több ezer ember látogatott el.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak