Skip to main content

Beruházások, rendezvények, fejlesztések Oromon

Beruházások, rendezvények, fejlesztések Oromon

Beruházások, rendezvények, fejlesztések Oromon

Tömeges rendezvények, a helyi közösség településeihez tartozó utak karbantartása, kisebb beruházások jellemezték a tavalyi évben az oromi helyi közösség területét, ahová Orom mellett Völgyes és Újfalu is tartozik.

Az idei évre is hasonló tervekkel készülnek.

Orom folyamatosan fejlődik, minden hónapban történik valami beruházás a településen, ami a helyiek javát szolgálja. Az idei év elején a vasúti átjárónál kezdődtek meg a sorompó és a jelzőlámpák kiépítésének munkálatai a biztonságosabb közlekedés érdekében. Pár héten belül be is fejezik ezeket.

Muhi Károly, Orom: „Úgy látom, hogy fejlődik a falu, és ez nagyon jó. Most ez a sorompó, amit csinálnak, szükséges volt, úgyhogy jó itt lenni a faluban, és úgy látom, hogy fejlődik.”

A tavalyi évben a helyi közösség illetékesei az utak karbantartására fókuszáltak. A földes utak javítása mellett több útszakaszt is mart aszfalttal vontak be, összesen 3 kilométer hosszan a helyi közösség területén.

Erdélyi Olivér, elnök, Orom HK: „Ami nagyobb terv idénre: pár útszakasz, utca koptató réteggel való aszfaltozása, ugyanis már jócskán elhasznált útszakaszokról van szó. Emellett szeretnénk folytatni a temetőben a kerítés cseréjét, tavaly már sikerült 180 métert cserélni, idén majd a másik oldalt, az 200 méter, illetve a lélekharang tartószerkezetét szintén fel kell, hogy újítsuk, valamint klíma berendezéseket kell a ravatalozóban is elhelyeznünk.”

Tervben van továbbá, hogy hamarosan fekvőrendőröket helyeznek ki az oromi óvodához és iskolához is. 
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak