Skip to main content

Új tetőt kap az adai általános iskola baraparti épületének tornaterme

Új tetőt kap az adai általános iskola baraparti épületének tornaterme

Új tetőt kap az adai általános iskola baraparti épületének tornaterme

A szerződést a napokban írták alá, a munkálatok várhatóan néhány héten belül megkezdődnek.

Újjáépítik a mennyezetet és tetőszerkezetet az adai Cseh Károly Általános Iskola baraparti épületének tornatermén. A beruházás értéke 22 millió dinár, amelyet a tartományi kormány finanszíroz költségvetési tartalékokból.

Leszakadt mennyezet, kikandikáló gerendák, összetört kosárpalánk - így néz ki most a tornaterem a baraparti iskolában. 2022 augusztusában használhatatlanná vált, ugyanis akkor semmi előjel nélkül leszakadt a mennyezet. Az iskola közel 140 tanulója maradt tornaterem nélkül. Az oktatási intézményben a terem mennyezetének helyreállítása elsődleges, ami magával vonja a tetőszerkezet teljes felújítását is - emelte ki Ferencz József igazgató. „Az alsósok a tantermüket és az udvart használva, amikor erre lehetőségük van, akkor tudnak valami tornaórán részt venni. A felsősöknek viszont egy nagyon komplex órarend készült, ahol összevont órákban a benti épülethez a tornaterembe látogatnak tornaórákra.”

A felújításáról szóló szerződést a napokban írták alá, a munkálatok pedig várhatóan néhány héten belül megkezdődnek. A tervek alapján az alsós diákok az iskolaépületben maradnak, a felsősök viszont új órarenddel a központi épületben folytatják tanulmányaikat. A felújítás várhatóan két, két és fél hónapot vesz majd igénybe. A beruházást a tartományi illetékes titkárság finanszírozza. Tóbiás József, elnök, KKT, Ada: „A költségvetési tartalékból pénzeli a teljes felújítását a tetőszerkezetnek és a mennyezetnek, ez mindegy 22 millió dinárt tesz ki. Azzal, hogy a tartományi kormány teljesen átvette a finanszírozást.”

Tóbiás József arra is kitért, hogy a községi költségvetésben ebben az évben 14 millió dinárt látnak elő a Cseh Károly Általános Iskolához tartozó törökfalui és völgyparti iskola vizesgócainak felújítására, ezek a munkálatok nyáron kezdődnek.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti