Skip to main content

Martonosi fejlesztések

Martonosi fejlesztések

Martonosi fejlesztések

Főzőversenyek, művelődési programok, kisebb beruházások jellemezték az elmúlt évben a martonosi helyi közösséget, melyhez Martonos és Kishomok tartozik.

Az idei évre is hasonló tervekkel készülnek, igyekeznek folyamatosan pályázni, hiszen a településeken több útszakaszra is ráférne már a felújítás.

A Magyarkanizsa községhez tartozó Martonos és Kishomok mindössze 1000 lelket számlál, azonban lehetőségeikhez mérten igyekeznek fejlődni. Minden évben megpróbálnak újítani, szépíteni. A programok zöme a martonosi Testvériség Művelődési Társulat szervezésében valósul meg, kicsiknek és nagyoknak.

Demus Ágnes, elnök, Testvériség Művelődési Társulat, Martonos: „Idén is pályáztunk, a Csoóri Sándor Alaptól szép összeget kaptunk, tehát a néptánc és népdaltalálkozót az idén is megszervezzük, farsangot szerveztünk a gyerekeknek, ami most nemsokára aktuális lesz, lesz nyári tábor, kézműves foglalkozások.”
 

Martonoson a közeljövő egyik legnagyobb beruházása a helyi általános iskola felújítása lehet majd. Az idei évre azonban kisebb, mégis jelentős beruházásokkal is készülnek.

Horváth Gergely, elnök, Martonos HK: „A Sipos István utca és a Testvériség egység utca kereszteződésénél szeretnénk egy járdát kialakítani, nincs ott zebra sem az emberek részére, azt szeretnénk minél hamarabb, még tavasszal megcsinálni. A Tűzoltóotthon előtt, mivel új tűzoltóautó jön, ott is le kell fedni a meglévő vízelvezető árkot, hogy bejárata legyen.”

Ami biztos, hogy a nemzetközi halászléfőző és körömpörkölt főzőversenyt, valamint a kishomoki falunapot és a testvértelepülések találkozóját idén is megszervezik.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak