Skip to main content

Hat parlamenti képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek

Hat parlamenti képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek

Hat parlamenti képviselője lesz a Vajdasági Magyar Szövetségnek

A Köztársasági Választási Bizottság által néhány perccel ezelőtt kihirdetett hivatalos eredmények értelmében a Vajdasági Magyar Szövetség 4434 szavazattal kapott többet, mint a legutóbbi választások alkalmával, így egy fővel bővül a VMSZ frakciója, tehát öt helyett hat képviselői hellyel rendelkezik a párt a szerb parlamentben – osztotta meg az információt dr. Pásztor Bálint közösségi oldalán.

A választók Kovács Elvira nagybecskereki okleves közgazdászt, Bájity Borisz újvidéki mester jogászt, Tóbiás József adai vállalkozót, dr. Úri Emese zombori szakorvost, mgr. Újhelyi Ákos szabadkai okleves közgazdászt és dr. Pásztor Bálintot juttatták parlamenti mandátumhoz, olvasható a bejegyzésben.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnökeként megköszönte a választóknak a felhatalmazást és legitimitást a további munkához.

A szerb parlamentbe egyébként tíz lista jutott be, legtöbb, szám szerint 129 mandátummal a Szerb Haladó Párt rendelkezik, 65 mandátummal a Szerbia az Erőszak Ellen tömörülés jutott be a parlamentbe. A Szerbiai Szocialista Párt, az Egységes Szerbia és a Szerbia Zöldjei Ivica Dačić – Szerbia miniszterelnöke elnevezésű koalíció 18 képviselői helyet, a Szerbia reménye – NADA Szerb koalíció 13 képviselői helyet, a Mi, a nép hangja, azaz Branimir Nestorović listája 13 képviselői helyet szerzett a parlamentben. Ezt követi a VMSZ 6 képviselői mandátummal, Usame Zukorlić – Együtt az igazságosságért kettő, és szintén két képviselői hellyel jutott be az SDA Sandžak – dr. Sulejman Ugljanin lista. Saip Kamberi – a Völgy albánjai, valamint az Orosz Párt egy-egy mandátumot szerzett.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak