Skip to main content

Pásztor Istvánnak ítélték oda posztumusz a VMMSZ Aranyplakettjét

Pásztor Istvánnak ítélték oda posztumusz a VMMSZ Aranyplakettjét

Pásztor Istvánnak ítélték oda posztumusz a VMMSZ Aranyplakettjét

 A díj "Pásztor István megmaradásunkat, jelenünket és jövőnket is meghatározó életútja előtt tiszteleg" - olvasható a közleményben.

Pásztor Istvánnak ítélték oda posztumusz a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Aranyplakettjét. A közlemény szerint "az elismerést egy olyan személy nagyságának ajánlja, a díjjal egy olyan nagy ember életműve előtt tiszteleg, aki ösztönösen tudta, tanította, hogy a közösség- és nemzetszolgálat jegyében való közös cselekvés lehet egyedül a mindennapok iránytűje, hogy nem futhatunk el a ránk szabott küldetés elől, hogy vitorlánk lehet mindez". A díj "Pásztor István megmaradásunkat, jelenünket és jövőnket is meghatározó életútja előtt tiszteleg" - olvasható a közleményben. Magyar Életfa-díjjal ismerik el Farkas Zsuzsa, nyelvművelő és újságíró, Kovács Frigyes színművész, Molcer Mátyás zongoraművész és Németh Ferenc, művelődés- és helytörténész munkásságát.

A szövetség plakettjével jutalmazzák a Flaman-Hézső citeraduót, Király Sándor nagykikindai közösségszervezőt, Lukács Imre temerini néptáncpedagógust, Tót Kása Piroskát, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör egyik alapítóját, valamint a magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesületet. A VMMSZ elismeréseit a magyar kultúra napjának délvidéki központi ünnepségén adják át január 26-án Zentán.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak