Skip to main content

Földeket adnak bérbe Topolya községben

Földeket adnak bérbe Topolya községben

Földeket adnak bérbe Topolya községben

 130 hektár állami tulajdonban lévő szántót fognak bérbe adni Topolya községben a mezőgazdasági program keretében, mégpedig árverésen.

Többek között erről is döntöttek a topolyai községi képviselő testület ülésén. Elfogadták a közvállalatok jelentéseit is, ezek értelmében azok nyereségüknek az 50 százalékát be kell, hogy fizessék az önkormányzat költségvetésébe. Ez megközelítőleg 325 ezer dinárt jelent a Komgrad, valamint a Piac közvállalat esetében. Tomislavci településen a referendum értelmében 10 évre bevezetik a helyi járulékot. A község területén megújul a közvilágítás.

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Az áram ára az elmúlt 1 évben 70 euróról 110 euróra nőtt, ezért fontos ez a projektjavaslat, amely értelmében 5600 égőtestet fogunk lecserélni Topolya község területén, a régi nátrium és higany égőket, modern led-égőkre fogjuk lecserélni, és ezzel kb. 70 százalékos megtakarítást fogunk elérni. Ez azért fontos, mert ebből a megtakarításból fogjuk finanszírozni ezt a projektumot az elkövetkező 15 évben kell ezt a megtakarítást a privát partnernek biztosítani, és ezt a beruházást az önkormányzat az elkövetkező 15 évben fogja törleszteni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti