Skip to main content

Zöldhullámra várnak az autósok

Zöldhullámra várnak az autósok

A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
Zöldhullámra várnak az autósok

Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz a közlekedésben. A városban összesen hat kereszteződésben található jelzőlámpa, amely a forgalmat irányítja, de ezek működése nincs összhangban, egyszóval zöldhullámot nagyon nehéz kifogni. Válaszokért Homolya Ákoshoz, az önkormányzat civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tanácstagjához fordultunk, aki elmondta, hogy a lámpatestek többsége nagyon régi, sokszor beáznak, és ez vezet a problémákhoz.
– Ezekben hagyományos égő van, és sajnos a víz miatt rövidzárlat keletkezik, és tönkremennek az égők. A lámpatestek karbantartása az Elgas közvállalat hatáskörébe tartozik, és amikor odajutnak, akkor ők szokták kicserélni az égőket. Szeretnénk még a Vojislav Ilić és az Árpád utca kereszteződésébe is jelzőlámpát telepíteni, de nagyon megosztóak a vélemények ezzel kapcsolatban. Azt a kereszteződést nagyon rosszul lehet belátni, a két utca rossz szögben találkozik. Szinte egészen fel kell hajtani a főútra, hogy lássuk, jön-e valami. Mivel balesetveszélyes, indokolt lenne a lámpák felszerelése, de a kamionsofőrök ellenzik, hiszen tovább lassítaná a forgalmat. A kerékpárosok, valamint a személyautók szempontjából viszont nagyon jó ötlet lenne. A másik probléma a zöldhullám kialakítása. Mivel a lámpatestek többsége régi, analóg rendszerrel működik, ezért nem lehet őket a digitális lámpákkal összehangolni. Amint ezeket lecserélik, attól fogva kezdődhet a lámpák összhangba hozása – mondta Homolya Ákos.
A Lidl megnyitásával megnövekedett a forgalom a régi buszállomás kereszteződésében, sokszor dugó alakul ki, de ezzel kapcsolatban nincs mit tenni, azonkívül, hogy mindenki vezessen óvatosan.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hat
Ostale vesti