Skip to main content

A magyar hősök előtt tisztelegtek Magyarcsernyén

A magyar hősök előtt tisztelegtek Magyarcsernyén

A magyar hősök előtt tisztelegtek Magyarcsernyén

 Magyarcsernyén az iskola udvarában 2015 óta álló Petőfi Sándor mellszobránál alkalmi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

Diákok szavalatai tették ünnepélyesebbé az eseményt. Beszédet mondott Tóth László, Magyarcsernye tanácselnöke és Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke. Nagy Dániel, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának konzulja fölolvasta Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének a határon túli magyarokhoz intézett levelét.
 

Kovács Elvira, alelnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Minden év március 15-én, pontosabban annak környékén, fontos megemlékezni, hogy a szabadság iránti vágy mi mindenre képes. És ahogy 175 évvel ezelőtt a fiatalokat megmozgatta és győztek a hatalmas túlerővel szemben, így itt a szórványban is, annak ellenére, hogy számbelileg ugyan kevesebben vagyunk, hányan vagyunk, de képesek vagyunk arra, hogy fönntartsuk az intézményeinket, a gyerekek magyarul tanuljanak és az önazonosságunk megőrzése szempontjából, rendezvényeink, egymás erősítése, fönntartja bennünk a reményt.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti