Skip to main content

Helyiből regionálissá válik a Ludas-Kispiac út

Helyiből regionálissá válik a Ludas-Kispiac út

Az út nem az egyetlen beruházás Ludason
Helyiből regionálissá válik a Ludas-Kispiac út

A Ludas-Kispiac út a legrövidebb összeköttetés Szabadka és Magyarkanizsa között. Hivatalosan az 5-ös számú helyi jellegű út nevet viseli, de sokkal több annál. Nemcsak a két falu lakói és a mezőgazdasági termelők veszik ugyanis igénybe, hanem a Magyarkanizsára vagy Észak-Bánátba tartók is. Hatalmas forgalom bonyolódik rajta és az elmúlt tíz évben jelentősen megrongálódott az egyébként is keskeny út.

Most két fázisban felújítják az utat – jelentette be Facebook-bejegyzésében dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke.

Mint írta, elkészült a tervdokumentáció, majd december folyamán az útpadkát közel 2 kilométeres szakaszon mart aszfalttal építették ki, és kitisztították, illetve kiásták az esővizes árkokat, az úttest mindkét oldalán. Az elvégzett munkálatokat Fejsztámer Róberttel, Magyarkanizsa község polgármesterével ma, kedden tekintették meg.

A szabadkai költségvetési eszközökből elvégzett munkálatok, jelentős mértékben csökkentik a következő, második szakaszra vonatkozó beruházási összeget, amikor is kétsávossá bővül az út. Erre hamarosan pályáznak majd a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál.

Az út nem az egyetlen beruházás Ludason, ugyanis a településen az idén megkezdődik a gázvezeték-hálózat kiépítése, 14 km hosszúságban, 25 millió dinár értékben, valamint a Kosztolányi-ház felújítása és átalakítása civil térré, otthont adva a helyi civil szervezeteknek, 10,2 millió dinár értékben.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Ostale vesti