Skip to main content

Ördög Alen nyert Szerbia színeiben

Ördög Alen nyert Szerbia színeiben

Földes Luca a második Fantázia nyergében
Ördög Alen nyert Szerbia színeiben

Tizenötödik alkalommal szervezték meg Budapesten a Hősök terén a Nemzeti Vágtát. Lovasaink idén is jól szerepeltek ezen a nemes találkozón, még akkor is, ha nem mindig sikerülhet minden a tervek, elképzelések szerint. Mindent összegezve azonban büszkék lehetünk rájuk, különösen az oromhegyesi Ördög Alenre, aki Szerbia színeiben tudott döntőt nyerni. Temerin színeiben Földes Luca lovagolt Fantázia hátán, míg Adorján versenyzője, Szőke Dániel Licino Londonnal sajnos lemaradt a középdöntőről.

Luca a második helyen jutott tovább a középdöntőbe, ahol Szilvásvárad, Kunadacs, Farkaslaka és Őcsény versenyzőivel állt rajthoz. Fantasztikus lovaglással a második helyen sikerült beérnie lovasunknak, hajszállal lemaradva Németh János őcsényi lovastól, aki Galaxy nyergében megnyerte az idei Vágtát.

Kishegyes lovasa, Cékus Árpád Déva Szándék nyergében az első előfutamban rajtolhatott. Lánya, Cékus Noémi Lakáj nevű lovával szabadkai színekben a második futamban indult. Időeredményeik alapján bekerültek a vasárnap délelőtti középfutamokba, ahol egy futamba sorsolták őket. Sajnos Árpád harmadik, Noémi pedig ötödik lett, és nem sikerült bejutniuk a döntőbe, azonban így is elégedettek a helyezésükkel.

Rajtuk kívül három kishuszárunk is rajthoz állt, mégpedig Erdei Anna Dorka Bohóccal Kishegyes színeiben, az Oromehegyest képviselő Kalapáti Lúcia Tündérrel, és Orom versenyzője Vajda Balázs Fantáziával. Közülük Dorka került be a döntőbe, ahol sajnos lova kétszer kiugrott, ezt követően kizárták a versenyből. A futamot végül a békéscsabai Harsányi Viktória nyerte meg Kassim nyergében.

Szerbiát képviselve Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi Vágta 1. előfutamát, majd szoros versenyben nagyszerű lovaglással megnyerte a döntő futamot is.

Az idei verseny azok előtt a hős kishuszárok előtt tisztelgett, akik 1848-49-es harcok alatt tettek tanúbizonyságot hazaszeretetükről: Tóth Imre András kishuszár, századtrombitás, Simig Rezső tüzér hadnagy, a szabadságharc legfiatalabb tisztje és Koroknay Dániel tüzér, főágyús, kisdobos.

A Nemzeti Vágtát idén is számos színvonalas kisérőrendezvény tette színesebbé. A programok között volt Kincsem+ Fogatvágta, amely során 8 magyar ménes látványos versenyére került sor a bigákkal. A közönség élvezhette a népszerű kocsitolóversenyt, történelmi felvonulást 150 lovassal, valamint a Győri Ördöglovasok és a Kassai Lovasíjászok bemutatóját is. Idén visszatért a Mercedes-Benz Hovány Jótékonysági Sztárfutama, amelynek végén a győztes, Sipos Imre színész a Bottyán Equus Lómenhely Alapítványnak ajánlotta fel nyereményét.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Kiss Zoltán
Ostale vesti