Skip to main content

Családi nap Makkhetesen

Családi nap Makkhetesen

Családi nap Makkhetesen

 Főzőverseny, kirakodóvásár, gyerekprogramok és élőzene várta az érdeklődőket Szabadkán, a makkhetesi helyi közösség udvarán rendezett jótékonysági családi napon.

A rendezvényen összegyűjtött összeget a szervezők a nehéz sorsú családoknak adományozzák.

Nyolcadik alkalommal szervezték meg a jótékonysági családi napot Makkhetesen. Szűcs Soma Budapestről érkezett a rendezvényre, elmondta, nagyon szereti az itteni hangulatot, és mindig örömmel jön Szabadkára. „Lejöttünk erre a hétvégére a főzőversenyre a barátnőmmel, mert a szülei idevalósiak. Szarvaspörköltet csinálunk itt, mint mindenki más. Reméljük, hogy valami jó helyezést fogunk elérni. Bár nem az a cél, hogy nyerjünk, hanem, hogy jól érezzük magunkat, és hogy főzzünk egy jó ételt.”

Frank Lászlóék már visszatérő vendégek a jótékonysági családi napon. Mint ahogy a korábbi években, idén is szarvaspörköltet főztek, aminek fortélyairól mesélt stábunknak. „Szarvas húst főzünk, egy pörköltet. Hogyan készítjük? Hagyományos módon. A hagyma dinsztelése után egy kis hús, fűszerek, egy kis paprika. Ez az, ami kell bele, és ennyi.”

A lakosság igényli, hogy évente akár többször is megszervezzenek ehhez hasonló összejöveteleket, ahol kötetlenül időt tölthetnek egymással, mondta Kovács Ferenc, az esemény szervezője. „Nagyon fontosak az ilyen jellegű rendezvények, mert az emberek nagyon elmentek egymás mellett és eltávolodtak. Főleg az ilyen járványok miatt is, meg amúgy is úgy hozza az élet, hogy felgyorsult minden, és mindenki elmegy egymás mellett. Ez egy ilyen nap, amikor összejövünk, barátkozunk, eszünk, iszunk, zenélünk, jól érezzük magunkat.”

A rendezvényen befolyt összeget nehéz sorsú családoknak ajánlják fel.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti