Skip to main content

Új tanév, új tantermek

Új tanév, új tantermek

Új tanév, új tantermek

 Elkezdődött az új tanév. A bácsfeketehegyi Nikola Gyurkovics Általános Iskola diákjait és tanárait megújult környezet fogadta, ugyanis 11 tanterem kapott új padlózatot. A felújítást tartományi is önkormányzati forrásokból valósították meg.

Szeptember elsején a bácsfeketehegyi Nikola Gyurkovics Általános Iskolába is becsengettek. 15 magyar és 23 szerb nyelvű elsős érkezett az összesen 310 diákot számláló intézménybe, a speciális tagozat pedig két elsős diákkal bővült. Az új tanév kezdetét ünnepi műsorral nyitották meg a negyedikesek Szabó Bence műsorvezetésével, aki eddigi iskolai élményeiről számolt be.

„Sokat tanultunk, a tornaórát szeretem a legjobban. Sok élményem volt, vannak barátaim és szeretek iskolába járni.”

A nyári szünet alatt több felújítás is történt az intézményben, egyebek mellett a tantermek meszelése, az ajtók és az ablakok festése, valamint a padok és székek felújítása. A legfontosabb beruházás viszont a tantermek padlózatának renoválása volt.

Kanyó István, igazgató, Nikola Gyurkovics Általános Iskola, Bácsfeketehegy: „A tantermeknél a padlózatot újítottuk fel. A padlózat életkora már több mint 40 év volt, az iskola megépítésétől kezdve ez a padlózat volt. Nagyon elavult volt, a karbantartást, a higiéniai munkálatok nehezen lehetett elvégezni, por volt. Megöregedtek a faanyagok, és ezért pályáztunk arra, hogy felújítsuk a padlózatot.”

A bácsfeketehegyi iskola beruházásai megközelítőleg 3 millió dinár értékben valósultak meg tartományi és önkormányzati források segítségével.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Őszintén remélem, hogy a 2022/23-as iskolaév egy sokkal hagyományosabb tanév lesz, és elsősorban a diákoknak is könnyebb lesz, a tanároknak és a szülőknek is. Elmondhatom, hogy mi, mint oktatási titkárság a jövőben is támogatni fogjuk az iskolák munkáit, elsősorban pályázatok révén, de akármilyen szakmai tanácsadásnál is itt vagyunk és igyekszünk felkeresni minél több iskolát, személyesen megismerkedjünk az ottani helyzetekkel, hogy a pályázatoknál ezt is figyelembe tudjuk venni.”

Idén kiemelt figyelmet szántak Kishegyes község mindhárom településének iskoláira és óvodáira, hogy a gyerekek nevelése megfelelő környezetben történjen - mondta Juhász Bálint, a VMSZ Kishegyes községi elnöke.

„Kishegyes község egy kicsi önkormányzat. Sokat mondtuk ezt, kicsi a bors, de törekszik. Pályázatok útján tudjuk biztosítani a fejlesztéseket és a fejlődést. Azt gondolom, hogy kiemelten fontos, hogy az iskolákban és óvodákban jó körülményeket biztosítsunk a gyerekeknek. Ez jó a gyerekeknek, tanároknak, családoknak és szülőknek. Jó, hogy ebben van egy fontos partnerünk, a tartományi oktatási titkárság, nem csak idén, hanem visszamenőleg jó pár évre.”

Az illetékesek elmondták, a tervek között szerepel még a bácsfeketehegyi iskola további 5 tantermének padlózatfelújítása és a nyílászárók cseréje is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti