Skip to main content

Lesz-e fedett korcsolyapálya Szabadkán?

Lesz-e fedett korcsolyapálya Szabadkán?

Lesz-e fedett korcsolyapálya Szabadkán?

 Földalatti parkolóról, fedett korcsolyapálya kiépítéséről és más kérdésekről is döntenek a szabadkai Városi Képviselő-testület holnapi ülésén. A VKT-n 35 napirendi pont kerül megvitatásra.
 

A csütörtöki ülésen az önkormányzati képviselők megvitatják, hogy milyen mértékben valósult meg a tervezett költségvetés az első félévben.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „A számok több mint pozitívak. Ez három körülménynek tudható be, egyrészt szeretnék köszönetet mondani a polgároknak, hogy fizetik az adót, elsősorban a vagyonadót. Nagyon fontos azt elmondani, hogy még jobb a vagyonadó befizetésének megvalósulása, mint volt az előző években és ezt azért kell megköszönni a polgároknak, mert nem emeltünk adót. A számok, a megvalósulás most még jobb, ami annak tudható be, hogy a polgárok még fegyelmezettebben tesznek eleget az adófizetési kötelezettségüknek.”

Kiemelte, az ülésen elfogadják majd a közvállalatok tavalyi évi működési tervének megvalósulási jelentéseit és jóváhagyják a tavalyi évi nyereségük elosztásáról szóló döntéseket is.
 

A VKT elnöke kiemelte, várhatóan elfogadnak két részletes szabályozási tervmódosítást is, ami a városközpontra vonatkozik. „Technikai jellegű módosításokról van szó, de a távlatokat illetően, hosszabb távon lehetővé teszik a korcsolyapálya befedését, illetve a földalatti parkoló kiépítését a munkás- és a szabadegyetemnél. A másik részletes szabályozási terv pedig a Szegedi út és a Jovan Mikić út környékére vonatkozik.”

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, a legfontosabb napirendi pontok között szerepelnek még személyi kérdések is. A csütörtöki után a következő ülés a szeptember 1-i városnapi díszülés lesz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti