Skip to main content

Három új gépjárművel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

2022.08.02 - 14:34

Három új gépjárművel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

Három új gépjárművel gazdagodott a Magyarkanizsai Egészségház

 A beszerzést az önkormányzat 3 és fél millió dinárral támogatta. A gépjárművet a szakemberek a községbeli közlekedésére és a betegek ellátására használhatják.

Az egészségház gépjárműparkja már igen rossz állapotban volt. Az új autók az orvosoknak és a nővéreknek falura való közlekedését könnyíti majd meg – emelte ki Gyólay Karolina. A Magyarkanizsai Egészségház igazgatója elmondta: „Ezekkel az autókkal a terepi munkát fogják végezni az orvosok és a nővérek. Azokhoz a betegekhez fogunk kimenni velük, akik mozgásképtelenek, illetve fekvőbetegek és házi ellátásra szorulnak, illetve az orvos ki fog vele járni falura helyettesíteni a nővérrel, valamint ha hosszabb utakra kell vinni valaki ülőbeteget, akkor egy megbízható autó áll rendelkezésünkre.”

Magyarkanizsa önkormányzatának támogatásával most 3,5 millió dinár értékben sikerült megvásárolni a három járművet.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „A 13 településünk miatt fontos is, hogy a nővérek és az orvosok el tudjanak jutni a betegekhez, akárhol is vannak a községünk területén. Másrészről pedig mindenféleképpen szeretnénk a technikai hátteret segíteni, hiszen közös pályázatokon, együttműködéseken keresztül legalább a felszerelések minőségét próbáljuk meg folyamatosan javítani az egészségházban, hogy ha már a káder politikához túl sok mindent nem tudunk hozzátenni.”

A polgármester bízik abban, hogy az egészségügyi intézmény a jövő évben is újabb járművekkel tud majd bővülni, amelyhez az önkormányzat minden támogatást igyekszik majd biztosítani.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
2023.09.19 - 17:17
Šanse da EU promeni migracionu politiku za sada su ravne nuli, ali situacija tipična u Srbiji ne sme se ostaviti bez
Ištvan Pastor: Migraciona politika ne može biti takva da nam životi izmiču iz ruku zbog toga