Skip to main content

Ezen a napon a padéiak többsége birkapörköltet ebédelt

2022.08.01 - 08:58

Ezen a napon a padéiak többsége birkapörköltet ebédelt

Birkapörköltfőző-versenyt, valamint családi- és gyereknapot tartottak a Padén.
Ezen a napon a padéiak többsége birkapörköltet ebédelt

A padéiak többsége ma biztosan birkapörköltet ebédelt, ugyanis a falu apraja-nagyja kilátogatott a már hagyományosnak számító birkapörköltfőző-versenyre, valamint családi- és gyereknapra. A környező településekről is szép számmal érkeznek szórakozni vágyók Padéra.

A Sövényházi tanya nem ismeretlen a Tisza-mentén, hiszen egzotikus állatok sokasága lakja be. Most egy napra a gasztronómiai élményeknek hódolók is birtokukba vehették, akiknek a bográcsaiban ezúttal birkapörkölt rotyogott.

Lengyel Sándor több évig foglakozott a birkatenyésztéssel, így gyorsan elsajátította annak elkészítését is. „Nagyon jól összejönnek, mint ahogyan látják, az apraja-nagyja a falunak. Nagyon meg vagyunk fogyva. Próbáljuk összehozni ezt a kis lakosságot, hogy jól érezzük magunkat, legalább egy hétvégén. Összejövünk, jól érezzük magunkat és főzünk jó birkapörköltet, amit utána közösen elfogyasztunk.”

Mindamellett, hogy a negyedik birkapörköltfőző-versenyen több csapat mérkőzött meg a legjobb pörkölt elkészítőjének járó címért, a rendezvényen részvevő fiatalokat gazdag gyermekprogram is várta. Jenei Csenge, Padé: „Elég sokszor vettem már részt, pontosan nem tudom, hogy hányszor. Az tetszik benne, hogy tele van társasággal, játékokkal és szórakozással.”

Az eseményt a VMSZ helyi szervezete és a padéi Innovációs Központ szervezi. Ripczó Krisztián, szervező, a VMSZ padéi szervezetének elnöke: „Padéról van szó, hatalmas legelők veszik körül, több birkanyájat legeltetnek itt, ezért döntöttünk úgy, hogy birkából lesz főzve az ebéd. A birkákat az itteni termelők adják minden évben össze, önkéntesen. Az idén 16 csapat jelentkezett a főzőversenyre. Meg vagyunk elégedve a létszámmal.”

A főzés és a gyermekfoglalkozások mellett a délután folyamán további gazdag programokon vehettek részt a kilátogatók.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti