Skip to main content

Pásztor István: Minden támogatást megadunk a köztársasági elnöknek

Pásztor István: Minden támogatást megadunk a köztársasági elnöknek

Pásztor István: Minden támogatást megadunk a köztársasági elnöknek

 Hihetetlenül fontosnak tartom azt, hogy Szerbia ellenálljon a nyomásnak, amelyet azért fejtenek ki rá, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz - ezt Pásztor István mondta.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az erdélyi Tusnádfürdőn megszervezett szabadegyetem egyik panelbeszélgetésén kifejtette, a vállalkozóknak plusz mozgásteret jelent, ha Belgrád nem vezet be szankciókat az oroszokkal szemben. A politikus szerint azt látjuk, hogy nagy számú orosz, valamint ukrán vállalat alakul Szerbiában és onnan kereskednek hazafelé, valamint egymással is. A VMSZ elnöke szerint butaság lenne, ha ebből a történetből kizárnánk saját magunkat, ebben úgy kell benne lennünk, hogy előre tudjunk haladni.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Hihetetlenül fontosnak tartom azt, hogy Szerbia ellenálljon annak a zsarolásnak, nyomásnak, fojtogatásnak, a folyamatos gyomrozásnak, ami azt a célt szolgálja, hogy rávegye az ország vezetését, hogy álljon be Szerbia a libasorba és csatlakozzon az embargóhoz és csatlakozzon Oroszországnak a szankcionálásához. Nekünk az az elemi érdekünk, és ebben a Vajdasági Magyar Szövetség és én személy szerint is, minden támogatást, nyilvánosan és más formában is megadunk a köztársasági elnöknek, hogy ellenálljon.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti