Skip to main content

Zenta: Költségvetés-módosítás a projektek megvalósításához

2022.06.28 - 08:24

Zenta: Költségvetés-módosítás a projektek megvalósításához

Zenta: Költségvetés-módosítás a projektek megvalósításához

 Módosították Zenta idei költségvetését, ennek köszönhetően sikerült mindenki számára megfelelő megoldást találni az úgynevezett biciklipénz ügyében, amelynek kapcsán az önkormányzat perben állt a községben dolgozó tanárokkal.

A zentai KKT ülésén elfogadták az állami számvevőszék által is vizsgált tavalyi zárszámadást, valamint az elkövetkező 5 évre vonatkozó közegészségügyi tervre is rábólintottak a képviselők.

Zenta községben több projekt megvalósítása is a végéhez közeleg – emelte ki Sztantity Szebasztián. Zenta Község Tanácsának gazdasággal és idegenforgalommal megbízott tanácstagja.

Hozzátette: „Talán a Népkert területén kiemelném a kék medencének a kezelését, az úszómedencének, valamint a gyerekmedence tervezésének a megkezdését, illetve meg van rendelve a népkerti játszótér tervdokumentációja is. Útjavítási munkálatokat fogunk végezni a községben is. Elkészül az előzőekben már említett kilenc utca aszfaltozása, elkészül egy tervdokumentáció a kanizsai bejáratánál egy körfogalom kialakításáról. Tornyoson, Felsőhegyen és Bogarason is fogunk aszfaltozási munkálatokat végezni.”

Az ülésen felszólalásában a testület korábban leváltott elnöke, Szabó Dékány Zsófia jelezte a képviselők felé, hogy kilép a Szerb Haladó Pártból és függetlenként folytatja a munkát. Ellene még június 14-én adtak be bizalmatlansági indítványt. Akkor a 29 tagú testületből 23-an szavaztak, közülük 17 képviselő támogatta leváltását. Helyét a KKT elnöki székében Veselin Petrović (SZHP) vehette át.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti