Skip to main content

Magyarittabé benevezett a Virágos Magyarország versenyre

Magyarittabé benevezett a Virágos Magyarország versenyre

Magyarittabé benevezett a Virágos Magyarország versenyre

 A tavalyi, első részvétel fellelkesítette a kis település polgárait és tovább csinosítják a falu központját. Tegnap délután egy újabb munkaakciójuk volt.

Magyarittabé fogyatkozó kis bánáti közösség. De itt is vannak fiatalok, idősebbek egyaránt, akik megpróbálják szebbé, élhetőbbé tenni a falut, amelyet sokan a legdélebbi Kossuth-szoborról, vagy a Téli Találkozók művelődési rendezvénysorozatáról ismernek.

Kerekes József,  tanácselnök: "A tavalyi megmérettetésen külön eredményt nem értünk el, de kitüntetést kaptunk a rendkívüli összefogásra, példa értékű összefogásra. Mert tavaly megmutattuk, hogy hét-nyolc munkaakción itten, egyéb alkalmakkor volt, hogy negyven személy is részt vett és akkor szépítettük a falunk központját. A tavalyi év folyamán és az idei év kezdetén, nekünk sikerült beültetnünk olyan háromszáz faültetvényt."

A jobb megélhetés reményében innen is több száz, zömében fiatal távozott külföldre. Az összefogásra most nagyobb szükség van, mint bármikor volt eddig.

Zima Kolozsvári Valika, a Magyarittabé Jövőjéért Egyesület elnöke: "Kevesen vagyunk, ezt mindig elmondom, de összetartjuk a falubelieket. Úgyhogy újult erővel – reméljük, a fiatalság is csatlakozik - úgyhogy szeretnénk ezt folytatni, hogy minden évben pályázzunk, azért. Meg amit elértünk idáig, meg szépítettük a parkot, hogy ez megmaradjon."

A munkából - mint mindig – a szépkorúak is kiveszik a részüket.

Dávid Julianna, nyugdíjas: "Szabadidőmben szívesen segítek. Úgy a fiataloknak, úgy az időseknek. És van itt más nyugdíjas is, nem csak én. Tehát a nyugdíjasok is ugyanúgy részt vesznek sportjátékokban, faluszépítésben. Szerintem nagyon szép ez így, ahogy körülnézünk a park és a falu központja."

Az ittabeiek külön készülnek az idei megmérettetésre, mivel most helyszíni zsűrizés lesz. Vagyis a bíráló bizottság tagjai személyesen is ellátogatnak majd a faluba.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti