Skip to main content

Támogatás civilszervezeteknek

2022.05.11 - 13:37

Támogatás civilszervezeteknek

Támogatás civilszervezeteknek

 Civilszervezetekkel írt alá támogatásokról szóló szerződést Magyarkanizsa önkormányzata. Összes 46 egyesület részesült támogatásban, amelyet az idei évben megszervezésre kerülő programokra láttak elő.

A Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület megalakulása óta sikeresen vesz részt az önkormányzat által kiírt pályázatokon.

Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Sikeresebb projektjeinket ennek a pályázati kiírásnak köszönhetően tudjuk megvalósítani, és így már sok évre visszamenőleg is nyertünk a Baráthok Kútja felújítására eszközöket, idén 200 ezer dinárt nyertünk erre.”

Magyarkanizsa önkormányzata évek óta támogatja a civilszervezetek programjait. Most 10,5 millió dinárból 46 egyesület kapott pénzbeli támogatást.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „A támogatások legalacsonyabb értéke az 40-,50-,60 ezer dinár körüli, és természetes vannak olyan támogatások, amelyek a kiemelt civilszervezeteinknek szólnak, mind amilyen az Iparos Egyesület, vagy éppen az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, ahol több milliósak a támogatások.”

A szerződés aláírásakor az illetékesek arra kérték a civilszervezetek vezetőit, hogy ha bármilyen probléma merül fel a programok megszervezésében azonnal jelentsék az önkormányzatnál, hogy zökkenőmentesen tudják majd elszámolni a pályázatot.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti