Skip to main content

Támogatás civilszervezeteknek

Támogatás civilszervezeteknek

Támogatás civilszervezeteknek

 Civilszervezetekkel írt alá támogatásokról szóló szerződést Magyarkanizsa önkormányzata. Összes 46 egyesület részesült támogatásban, amelyet az idei évben megszervezésre kerülő programokra láttak elő.

A Wemsical Szerbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület megalakulása óta sikeresen vesz részt az önkormányzat által kiírt pályázatokon.

Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Sikeresebb projektjeinket ennek a pályázati kiírásnak köszönhetően tudjuk megvalósítani, és így már sok évre visszamenőleg is nyertünk a Baráthok Kútja felújítására eszközöket, idén 200 ezer dinárt nyertünk erre.”

Magyarkanizsa önkormányzata évek óta támogatja a civilszervezetek programjait. Most 10,5 millió dinárból 46 egyesület kapott pénzbeli támogatást.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „A támogatások legalacsonyabb értéke az 40-,50-,60 ezer dinár körüli, és természetes vannak olyan támogatások, amelyek a kiemelt civilszervezeteinknek szólnak, mind amilyen az Iparos Egyesület, vagy éppen az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, ahol több milliósak a támogatások.”

A szerződés aláírásakor az illetékesek arra kérték a civilszervezetek vezetőit, hogy ha bármilyen probléma merül fel a programok megszervezésében azonnal jelentsék az önkormányzatnál, hogy zökkenőmentesen tudják majd elszámolni a pályázatot.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti