Skip to main content

Aszfaltburkolatot kapott Csantavéren a II. Szőlősor utca

Aszfaltburkolatot kapott Csantavéren a II. Szőlősor utca

Aszfaltburkolatot kapott Csantavéren a II. Szőlősor utca

 A munkálatok összértéke mintegy 22 millió dinár.

Mintegy száz háztartás mindennapi élete vált ezáltal könnyebbé. Csantavéren kívül Hajdújáráson és Szabadkán is voltak hasonló beruházások a közelmúltban – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint az utca hivatalos átadása alkalmával.

Tót Bagi Verona már harminckilenc éve lakik a frissen aszfaltozott csantavéri utcában. A többi lakóval együtt nagyon örül, hogy végre könnyebb lesz a közlekedés, és szebbé vált az utcájuk.

"Mikor idekerültem, mindenféle volt, sár, olyan, hogy a kocsik nem bírtak kimenni. Aztán voltak szervezések, és téglával, salakkal, kavicstörmelékkel lett feltöltve. Hála Istennek, most megértük, hogy az idén sikerült ezt is megkapnunk."
 

Csantavéren hat Szőlősor utca van, amelyek közül ez volt az egyetlen, amely még nem rendelkezett szilárd útburkolattal – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke.

"Az utca egy kilométer hosszú, nagyjából száz háztartás él itt. Közel 22 millió dinár a munkálatoknak az összértéke. Most itt vagyunk Csantavéren, de más beruházások is történtek a közelmúltban. Befejeződött például a hajdújárási Dózsa György út második szakaszának az aszfaltozása, ezen kívül a városban a közelmúltban befejeződött a Jovan Mikić út újraaszfaltozása, korszerűsítése a Majsai hídtól a Szegedi útig, valamint a Čarnojević utca."
 

Dr. Pásztor Bálint kitért a jövőre vonatkozó tervekre is. Csantavéren a Boris Kidrič utcában, a szabadkai Vasutas településen pedig a Kun Ernő utcában tervezik javítani az útburkolatot.

"Ami a csatornahálózatot illeti hamarosan indul a Tiszta Szerbia keretein belül a munkálatoknak a kivitelezése. Tudjuk, hogy Szabadka, Palics, Bajmok és Csantavér érintett pozitív értelemben, és a következő öt évben ez be kell, hogy fejeződjön. El kell hogy végezzék a munkálatokat. Ez nagyjából 120 utcát érint csak Szabadka területén."

A Zorka és a Vasutas település területén bővül a vízvezeték-hálózat, tíz szabadkai helyi közösségben pedig már zajlik a gázhálózat bővítése, köztük Palicson és Ludason is. Emellett tíz helyi közösségben mart aszfalttal javítják az utakat.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti