Skip to main content

Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ listája az egyetlen magyar lista

Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ listája az egyetlen magyar lista

Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ listája az egyetlen magyar lista

 Az egyetlen magyar és az egyetlen igazán vajdasági listája a Vajdasági Magyar Szövetségnek lesz a köztársasági parlamenti választáson – emelte ki dr. Pásztor Bálint listavezető többször is a választási kampány során.

 

De lássuk, ki is az a politikus, aki ezt a magyar és vajdasági listát vezeti!

Pásztor Bálint 1979-ben született Szabadkán. A Belgrádi Egyetem Jogtudományi Karán szerzett diplomát, majd doktori fokozatot. A Vajdasági Magyar Szövetségnek 2000 óta a tagja, 2007 óta a VMSZ elnökségének a tagja, és a párt köztársasági parlamenti képviselője. 2019 óta a VMSZ alelnöke. 2002 és 2010 között a Magyar Nemzeti Tanács tagja volt, ebből hét évig az MNT Intéző Bizottságának az elnöke volt. 2020 óta pedig Szabadka Város Képviselő-testületének az elnöke. 2014 óta tanít jogot előbb tanársegédként, majd egyetemi docensként. Bevallása szerint azért politizál, mert szeretne valódi változást elérni.

A politikus 15 éve köztársasági parlamenti képviselő. Azt mondja, Belgrádban politizálva lehet igazán nagy eredményeket elérni.

A listavezető nem ért egyet azokkal a hangokkal, amelyek „temetik a vajdasági magyarságot”, szerinte igenis életerős a közösség, és ez a kampánykörút során is megmutatkozott.

A Vajdasági Magyar Szövetségnek az előző mandátumban kilenc képviselője volt, valamivel több mint 70 ezren voksoltak a legnagyobb délvidéki magyar pártra. Dr. Pásztor Bálint kiemelte, mivel a VMSZ listája az egyetlen magyar és az egyetlen vajdasági lista, arra számít, hogy most is sokan őket fogják támogatni április 3-án.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti