Skip to main content

Lakossági fórumot tartott Szabadkán a VMSZ

Lakossági fórumot tartott Szabadkán a VMSZ

Lakossági fórumot tartott Szabadkán a VMSZ

 A Szabadka-Szeged és a Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése, gazdaságfejlesztés, a Szerbia és Magyarország közötti stratégiai partnerség - egyebek mellett ezekről a témákról beszéltek a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői Szabadkán.

A VMSZ az egyetlen olyan magyar párt, amely a jövőben is tudja képviselni a vajdasági magyarság érdekeit, ezért fontos, hogy minél több képviselőjük bejusson a parlamentbe - hangzott el az eseményen.

Jó ütemben zajlanak a vasúti fejlesztések. Nemrég adták át a Belgrád-Budapest gyorsvasút Belgrádtól Újvidékig húzódó szakaszát, és hamarosan az utasok rendelkezésére áll a Szabadka-Szeged vasútvonal is - emelte ki beszédében Gyivánovity Dániel. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselőjelöltje kitért a gazdaságfejlesztésre is.

„Beszéltem még a Prosperitati Alapítvány jelentőségéről. Ez is egy óriási nagy eredmény. Ezt is valakinek meg kellett álmodnia, le kellett tennie az asztalra. Elsősorban Budapesten egy konstrukciót kellett adni az egésznek, és kellett egy befogadó hozzáállás itt Szerbiában, hogy ez az egész megvalósulhasson. Immár hat éve működik a Prosperitati Alapítvány, és közel 300, vagy most már több mint 350 millió eurónyi beruházás valósult meg itt Vajdaságban.”

Az előző kampány során három célkitűzése volt a VMSZ-nek Szabdkára vonatkozóan: az épített örökség megőrzése, a város egyenletes fejlődésének biztosítása, a külvárosi településeket is beleértve, valamint az évek óta húzódó projektek befejezése - nyilatkozta dr. Pásztor Bálint, a párt köztársasági parlamenti listavezetője.

„Én azt gondolom, hogy az első két célkitűzés tekintetében nem állunk rosszul. A harmadik tekintetében is nagyon igyekszünk, és ennek meglesznek az eredményei. Akkor lesznek meg az eredmények, hogyha a folytonosság biztosítva lesz. A szabadkai ügyek csak nekünk voltak fontosak az elmúlt években, az elmúlt időszakban is. Úgyhogy ezért nagyon fontos az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség itt Szabadkán jó eredményt érjen el vasárnap.”

A VMSZ az egyetlen olyan magyar párt Szerbiában, aki a vajdasági magyarság érdekeit tudja képviselni a következő időszakban is. Ezért fontos, hogy minél több képviselőjük bejusson a parlamentbe - hangzott el a közösségi találkozón.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti