Skip to main content

Pásztor István: Ha a magyarok összefognak, megmutathatják az erejüket és alakíthatják a jövőjüket

Pásztor István: Ha a magyarok összefognak, megmutathatják az erejüket és alakíthatják a jövőjüket

Pásztor István: a mostani nyugalom hosszú távon fenntartható

 A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke bízik a vajdasági magyar közösség támogatásában a vasárnapi parlamenti választáson.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorának vendégeként azt mondta, ha a magyarok összefognak, megmutathatják az erejüket és alakíthatják a jövőjüket. Pásztor az ukrajnai helyzet kapcsán úgy fogalmazott, Szerbiát nem veszélyezteti az élelmiszer- és az energiaválság, és ebben nem kis szerepe van annak, hogy az ország a semlegességre törekszik.

Közvetlenül nem hat ki az ukrajnai háború a Szerbiában élőkre, a mostani nyugalom hosszú távon fenntartható – mondta Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió Napindítójában. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ugyanakkor hozzátette, egyértelmű, hogy az ukrán helyzet miatt változás zajlik a világ- és az európai politikában, emiatt újra kell gondolni az eddigieket. Pásztor szerint azonban ez a nagyok csatája. Úgy véli fontos, hogy Szerbiának stabil, harcedzett, nyugodt és bátor vezetése van. Az áruhiány sem fenyeget minket, legfeljebb némi árnövekedés lehetséges.

„Mi ennek minimálisan vagyunk kitéve, vagy nem vagyunk kitéve. Élelmiszerünk van, és azt gondolom, hogy az üzemanyag-ellátás, az energiaellátás is biztos. Ezért fontos az a neutrális szerep, az az egyik oldalra se hajló szerep, amit Szerbia kialakított, mert ez tudja maximálni azokat a tárgyalási pozíciókat, ügyintézési pozíciókat, amikből minimalizálni lehet a negatív következményeket, és maximalizálni lehet az előnyöket” - mondta Pásztor István.

A választások kapcsán Pásztor István elmondta, a magyar közösség támogatásában bízik, abban, hogy az emberek fontosnak tartják a magyarok érdekképviseletét, és nem mindegy nekik, hogyan alakul a sorsuk.

„Azt szeretném mindenkitől kérni, hogy mutassuk meg magunkat, mutassuk meg, hogy tudunk egy irányba húzni, mutassuk meg, hogy vagyunk, és hogy erősek vagyunk, és hogy azt szeretnénk és azért küzdünk, hogy mi magunk döntsük el, hogy milyen lesz a jövőnk.”

Nem mindegy, hogy április 4-től milyen lesz a világunk, tudjuk-e és hogyan tudjuk az életünket befolyásolni – hangsúlyozta a VMSZ elnöke. Bízik a vajdasági magyar közösség erejében, hogy össze tud fogni, és megmutatja magát, amikor kell – fogalmazott a politikus.

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti