Skip to main content

Összekötnék a bánsági turisztikai útvonalat

Összekötnék a bánsági turisztikai útvonalat

Összekötnék a bánsági turisztikai útvonalat

 A bánsági turisztikai útvonal összekötése - ez a célja annak a BanatBike elnevezésű IPA-projektnek, ami Románia és Szerbia között jött létre. A turisztikai pályázat eddig megvalósult részeiről, jövőbeli terveiről tartottak beszámolót az illetékesek.

A projekt partnerei Zenta, valamint az Ótelek Magyarul Magyarokért Egyesület. A találkozót ma Zentán tartották.
 

A projekten belül kidolgozták a turisztikai kerékpáros útvonalak csomagját is, ami hozzájárul a régió idegenforgalmi látványosságainak szélesebb körű ismeretéhez.

Kosicki András, a projekt koordinátora: „Sikerült megvalósítani egy tanulmányt is, amit a kamanci Educons Egyetem nyert el, amiben van egy tanulmány, ami ezekre vonatkozik, tehát felméri ezeket a helyszíneket, szubjektumokat, attrakciókat és ezek meg lettek jelölve ebben a tanulmányban.”
 

Zenta község területén nagy figyelmet fordítottak az elmúlt években a turizmus fejlesztésére. Czegledi Rudolf zentai polgármester elmondta, nagy lehetőséget látnak a kerékpáros turizmus fejlesztésében.

„Zenta fontos kerékpáros turisztikai útvonalak mellett helyezkedik el. Vannak is olyan természeti szépségeink, amit a természeti turizmus fejlesztésére tudunk fordítani. Ez a projekt tulajdonképpen Zenta és Temesvár közötti kerékpáros útvonal megtervezésének a projektje.”
 

A pályázat részeként hamarosan egy kerékpár-kölcsönző kerül kialakításra Zenta központjában.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti