Skip to main content

Losoncz Piroska zenetanárnőt köszöntötték

Losoncz Piroska zenetanárnőt köszöntötték

Losoncz Piroska zenetanárnőt köszöntötték

 A magyarkanizsai Losoncz Piroska zenetanárnő a Magyar Bronz Érdemkeresztet vehette át nemrégiben Budapesten, amelyet Áder János magyar köztársasági elnök adományozott neki. A zenetanárnak ma az önkormányzat vezetői is köszönetet mondtak.
 

Losoncz Piroska nyugalmazott zenetanár munkássága öt évtizedes. Ma is aktív tagja a helyi zenei életnek. A helyi Harmonikabarátok Egyesületének alapítójaként és vezetőjeként tanítványaival rangos versenyeken előkelő eredményeket értek el. Most újabb kitüntetésben lehetett része.

„Váratlanul érintett nagyon, amikor átadták, akkor is. Én már sokszor kaptam díjakat, nagyon sok elismerést, de az valahogy másképp hatott rám, mert most egy másik ország kitüntetését érdemelhettem ki, és ez még jobban kötelez arra, hogy tovább kell csinálnom és iparkodnom kell.”
 

A község harmonikásait és zenebarátait összefogó nyugalmazott tanárnőt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere fogadta.

„Nagyon örülök neki polgármesterként, hogy a helyi harmonika-zenekar és a zenebarátok köre a tanárnőn keresztül külföldi elismerésben részesül, hiszen ez magyarországi kitüntetés, és ez azt jelenti, hogy az ő munkássága és hagyatéka nem csak Magyarkanizsán hagyott nyomot, hanem szélesebb körben is.”
 

A polgármester virágcsokorral és az önkormányzat ajándékcsomagjával kedveskedett Losoncz Piroskának.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti