Skip to main content

Már januárban ülésezik a szabadkai VKT

Már januárban ülésezik a szabadkai VKT

Már januárban ülésezik a szabadkai VKT

 Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke sajtótájékoztatón ismertette az ülés főbb napirendi pontjait. A Vízművek és a Gázművek beruházásait is megvitatják a képviselők.

Egyebek mellett a csatorna- és a vízvezeték, valamint a gázhálózat bővítése, útépítések és azok karbantartása várható idén Szabadkán és a környező településeken - jelentette be a szabadkai VKT elnöke, dr. Pásztor Bálint, a képviselő-testület ülése előtti sajtótájékoztatóján. A 12 szabadkai közvállalat és két kft. programját a holnapi VKT ülésen vitatják majd meg.

Az elmúlt tíz évben először ül össze már januárban Szabadka Város Képviselő-testülete - mondta dr. Pásztor Bálint a csütörtöki ülést beharangozó sajtótájékoztatón. A szabadkai VKT elnöke elmondta, megvitatják több szabadkai közvállalat programját, és már januárban döntenek ezek elfogadásáról. Az ülésen 12 szabadkai közvállalat és két kft. programját hagyhatják jóvá. „6,5 milliárd dinárt ölelnek fel ezek a programok. Fontos azt elmondani, hogy az, hogy ez az összeg növekedett, nem áremelés következménye, hiszen a város nem emelte és a közvállalatok sem emelték a szolgáltatások árait az elmúlt időszakban, és ez így is fog maradni. Ez a növekmény annak köszönhető, hogy a város egyre nagyobb területét tudják a közvállalaktok lefedni a szolgáltatásaikkal.”

A januári VKT ülésen egyebek között szó lesz a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat beruházásairól, amelyek során csaknem 120 szabadkai, palicsi, bajmoki, illetve csantavéri utcában építik majd ki a csatornahálózatot a Tiszta Szerbia projekt részeként. Bajmokon és Csantavéren szennyvíztisztítók is épülnek majd. A Vízművek a Vasutas Helyi Közösségben a csatorna- és vízvezeték-hálózat bővítésére, illetve a Zorka Helyi Közösségben a vízvezeték-hálózat bővítésére különít majd el pénzeszközöket, összesen 30 millió dinárt. A Szabadkai Gázművek beruházásai pedig 13 kilométer hosszúságban bővítik majd a gázhálózatot. „Szeretném a polgárokat arra buzdítani, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, hogy a gázhálózatra történő csatlakozás immár 12 havi részletfizetés formájában is törleszthető. A Gázművek az eddigi 350 csatlakozás helyett 500 csatlakozás realizálását irányozta elő.”

Ezenkívül útkarbantartási, illetve útépítési beruházások is lesznek. Dr. Pásztor Bálint elmondta, ezután a közvállalatok nyerseségük csak 50 százalékát fogják a város költségvetésébe befizetni, nem úgy, mint eddig, azaz csaknem a kétharmadát. Ezzel a nyereségük másik felét fejlesztésekre fordíthatják.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti