Skip to main content

Heti gazdasági figyelő

Heti gazdasági figyelő

Kerekes József pénzügyi-, és Lálity Urbán Emese közlekedési-, építési- és infrastrukturális államtitkár – a tárcáik időszerű témáiról nyilatkoztak
Heti gazdasági figyelő

Lálity Urbán Emese és Kerekes József államtitkárok az Újvidéki Rádió Heti gazdasági figyelő című műsorában a tárcáik időszerű témáiról beszéltek.

A Pénzügyminisztérium államtitkára kiemelte a 100 eurós támogatást, jogosultsági kört és a jelentkezési útmutatót. A hét folyamán kifizetésre kerül 10.000 dinár egyszeri támogatás az egészségügyi dolgozóknak, február 10-én pedig a 20.000 dináros támogatás a nyugdíjasoknak. Továbbá szó volt az új pénztárgépekről és ezek bevezetéséhez előírt támogatásról és egyéb a 2022-as évre előírt beruházásokról is. Az Építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára a tavalyi évben megvalósult, és az idei évre tervezett projekteket vázolta fel, beszélt a Belgrád-Budapest gyorsvasútról, a horgosi közúti határátkelő bővítéséről, a kelebiai határátkelőhöz vezető Y-elágazás útszakaszon folyamatban levő munkálatokról.

Az ivóvízellátási és szennyvízgazdálkodási projektekről is esett szó.

A műsor teljes egészében a következő linken hallgatható meg: https://media.rtv.rs/hu/heti-gazdasagi-figyelo/71060

Ostale vesti