Skip to main content

Felújítások a Cnesában

Felújítások a Cnesában

Felújítások a Cnesában

 Kicserélik a tűzgátló függönyt, illetve füstérzékelőket szerelnek be a szakemberek a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben, ezen belül is a Művészetek Házában.

A korszerűsítés miatt a nagyteremben és a kisszínpadon a következő hetekben nem tudnak majd rendezvényeket tartani.

Az intézmény nemcsak saját szervezésű rendezvénynek, hanem más egyesületek eseményeinek is helyet nyújtott az elmúlt időszakban. Nem lesz ez másként a munkálatok után sem - mondják az illetékesek.

Nadrljanski Tornai Erika, a magyarkanizsai Művészetek Háza vezetője: „A kivitelezési munkálatok idejére a Művészetek Háza szünetelteti tevékenységét, tehát a nagyteremben és a kisszínpadon ezekben a hetekben nem tudunk rendezvényeket sem szervezni, sem befogadni.”

Magyarkanizsa önkormányzata sikeres pályázatának köszönhetően 6 millió dinárt nyert a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium Városok a fókuszban elnevezésű pályázati kiírásán. Az elnyert összeghez a magyarkanizsai önkormányzat további fél milliót biztosított. A tűzgátló függönyt cserélik majd le a következő hetekben.

Sarnyai Károly, megbízott igazgató, Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény, Magyarkanizsa: „Sajnos a vasfüggöny a maga több tonnás súlyával megviselte a szerkezetet, ezért a mérnökök úgy ítélték meg, hogy a régi monstrumot le kell szerelni, bontani és ennek a helyére egy modern tűzvédelmi függöny fog felszerelésre kerülni.”

Ennek felszerelésével párhuzamosan a füst,- és tűzérzékelőket is felszerelik majd.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti