Skip to main content

Elkészült a parkoló palicsi Hegedűs József utcában

Elkészült a parkoló palicsi Hegedűs József utcában

Elkészült a parkoló palicsi Hegedűs József utcában

Korábban hírt adtunk arról, hogy megkezdődött a palicsi Hegedűs József utcai parkoló felújítása, most viszont arról számolhatunk be, hogy az autósok már birtokukba is vették a területet.
A Hegedűs József utca végén lévő parkoló igen népszerű a Palicsi-tó partjára kilátogató autósok körében, a terület azonban eddig nem rendelkezett rendezett parkolóhelyekkel, az autósok az út mellett álltak meg, és esőzések alkalmával bizony kisebb-nagyobb tócsák is keletkeztek a helyszínen. Erre a problémára a parkoló rendezése jelentett megoldást.
Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója lapunknak korábban adott nyilatkozatában elmondta, hogy a 250 méter hosszú és öt méter széles területen 61 parkolóhely létesül, és sárga térkövek választják majd el egymástól a parkolóhelyeket. Mivel a parkoló a természetvédelmi övezet területén található, minden ötödik parkoló helyére bokrokat ültetnek majd. A parkoló mellett járda is kiépül. A munkálatok kivitelezője a Javornik Kft., a projektum pedig a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium támogatásával valósul meg. A munkálatok szerződésben foglalt értéke hatmillió dinár. Az utcát augusztus és szeptember folyamán lezárták az autós forgalom előtt, a gyalogosok és a kerékpárosok azonban továbbra is nagyobb fennakadások nélkül közlekedhettek.
A munkálatok mára befejeződtek, és az autósok már használatba vették a parkolót. A korábban említett bokrok ültetése még nem valósult meg, de bízunk abban, hogy amint elérkezik az őszi faültetések időszaka, erre is sor kerül, és jövőre már zöldellő sávok szakítják meg az autók sorfalát.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, B.em
Ostale vesti