Skip to main content

Munkahelyi biztonság és egészségvédelem

Munkahelyi biztonság és egészségvédelem

Munkahelyi biztonság és egészségvédelem

 Az új munkahelyi biztonságról és egészségvédelemről szóló törvény elfogadásával kapcsolatban tett fel kérdést ma a parlamentben Ökrész Rozália, a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselője az illetékes minisztériumnak.

Ökrész felszólalásában azt kérdezte, vajon az új törvény elismeri-e az otthoni munkát, és javítja-e a munkaszervezést a vészhelyzeti beavatkozások során. Emlékeztetett, hogy a jelenlegi munkahelyi biztonságról és egészségvédelemről szóló törvény 2005 novembere óta hatályos, azóta viszont számos jelentős gazdasági és társadalmi változás történt, különösen a járványidőszakban. Elmondta, a VMSZ képviselőcsoportja úgy véli, nagyobb rugalmasságot kell bevezetni a munkahelyi biztonság és egészségvédelem területén dolgozó szakemberek foglalkoztatása formájában. A VMSZ küldöttsége azt javasolta, hogy a munkáltatók vegyenek fel olyan szakembert vagy tanácsadót, aki jártas a munkahelyi biztonság témakörében.

Ökrész Rozália arra is rákérdezett, hogy bekerül-e az új törvénybe a külföldi munkáltató intézménye. Rámutatott, egyre több ilyen van a piacon, és ezért meg kell határozni kötelezettségeiket és felelősségeiket, tekintettel arra, hogy más országokban található a központjuk.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti