Skip to main content

Az aradi vértanúkra emlékeztek Bezdánban

Az aradi vértanúkra emlékeztek Bezdánban

Az aradi vértanúkra emlékeztek Bezdánban

 A megemlékezést rendhagyó módon, a templomban tartották meg, ezután a résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit a helyi művelődési egyesület udvarában.

A megemlékezés a szentimise után a magyar himnusz eléneklésével vette kezdetét.

A résztvevők Zélity Mihály atyával közösen mondtak imát a vértanúkért. Bezdánban is nagy hagyománya van az aradi vértanúk emlékére szervezett rendezvényeknek. A helyiek nagyon fontosnak tartják az esemény üzenetének átadását a jövő generációi számára.

"Az emberek a szabadságvágyukat akarták megélni, szabadok akartak lenni. Mi is napjainkban azért harcolunk és arra törekszünk, hogy szabadok legyünk, hogy valóban önmagunk rendelkezhessünk az életünkről, az életünk menetéről."

A műsor a Szózat eléneklésével zárult. Ezután a helyi művelődési ház udvarában a résztvevők elhelyezték az emlékezés virágait.

Fontos megjegyezni azt, hogy a tábornokok több nemzetiséget képviseltek - mondta az eseményen Botka Csaba, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt tagja.

"Ez tükrözi azt, hogy a szabadságvágy az mindenképpen nem egy nemzethez kötött, hanem több nemzetiségi érdek is."

Az eseményen az emlékezés virágait elhelyezte továbbá a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében Pribilla Attila, zombori segédpolgármester, Jankovich Szilárd, Zombor Város Tanácsának tagja és Csapó Judit, a párt bezdáni szervezetének elnöke is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti