Skip to main content

Szennyvíztisztító, hotel, fürdőkomplexum - Hol tartanak a munkálatok Topolyán?

Szennyvíztisztító, hotel, fürdőkomplexum - Hol tartanak a munkálatok Topolyán?

Szennyvíztisztító, hotel, fürdőkomplexum - Hol tartanak a munkálatok Topolyán?

 Épül a szennyvíztisztító Topolyán. Az év végéig kell, hogy befejeződjenek a munkálatok. Ennek köszönhetően a Krivaja vizének tisztulása is várható. Épül egy fürdőkomplexum és az egykori Pannónia Hotel is egy multifunkcionális komplexummá válik.

Az egykori Pannónia Hotel épülete Topolyán 2015 óta a helyi önkormányzat tulajdona. Az épület megújul. A falak még csupaszok és ablaknélküliek, építkezési alapanyagok vannak mindenütt. A munkálatok már 2018-ban elkezdődtek, akkor azonban bontani kellett az épületen, 2020-ban pedig a teljes tetőszerkezetet építették át. Egy multifunkcionális komplexum lesz itt. Az átalakításra a magyar kormánytól 1 milliárd 30 millió forintos támogatást biztosított. A kivitelezés befejeztével, a tervek szerint 2023 tavaszára, egy igen impozáns épületet kap a város.

Több beruházás is zajlik Topolyán. A város szívében, a TSC stadion mellett, az egykori Vénusz fürdő helyén egy új fürdőkomplexum épül ki. Fedett medence lesz, így télen is használhatják a fürdőzni vágyók. Először az épület külső munkálatait fejezik be, utána alakítják és építik ki a belső tartalmakat. Az első fázis befejezésének határideje 2022. január 31-e.

Ami viszont nagy gondot okoz Topolyán, az a Krivaja mellett működő vállalatokból terjedő bűz. A helyiek  leginkább az egyik állati eredetű melléktermékek feldolgozására szakosodott üzemre panaszkodnak. De magának a folyónak a vize sem tiszta. Sőt nagyon szennyezett. A probléma azonban megoldódni látszik. Hamarosan elkészül a topolyai szennyvíztisztító.

Ezek mellett az utakat is javítják majd. Nem csak a városban, hanem a Topolya Községhez tartozó településeken is lesznek kátyúzások és felújítások is.

A fejlesztésekről bővebb összeállítást láthatnak a Közügyekben, ahol az illetékesek is megszólalnak. A stúdió vendége pedig Topolya polgármestere, Szatmári Adrián volt.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti