Skip to main content

Topolya ünnepel

Topolya ünnepel

Kezdetét vette a községnapi rendezvénysorozat
Topolya ünnepel

A Nagyapáti Kukac Péter-díj átadójával és a községi képviselő-testület díszülésével vette kezdetét a Topolyai Napok ünnepségsorozat, amelynek alkalmával több művelődési rendezvény, gyermekprogram, sportverseny színesíti a hétköznapokat egészen szeptember 19-éig Topolyán és a falvakban.

A 17. Expónak köszönhetően ezen a hétvégén a városra fókuszál a hazai és a nemzetközi gazdasági, mezőgazdasági-állattenyésztési ágazat képviselőinek, résztvevőinek a figyelme.

A csütörtöki városnapi képviselő-testületi díszülés alkalmával megtelt a színházterem a házigazdákkal és a vendégekkel, s mielőtt kiosztották volna a Pro Urbe díjakat és más elismeréseket, egy kétnyelvű filmet vetítettek le, amely összefoglalta az önkormányzat egyéves munkáját, a falvakat és a Topolyát érintő fejlesztéseket.

A község legnagyobb elismerésében, Pro Urbe díjban részesült Vass Borsodi Borbála többéves magyartanári, nyelvművelői tevékenységéért, a Topolyán több mint két évtizeden át plébánosként tevékenykedő msgr. Fazekas Ferenc atya, akit immár Szabadkára szólít a kötelezettsége, valamint Željko Samardžić Panonac énekes, dalszerző.
 

Az ünnepségen polgármesteri plakettet vehetett át Radovan Marić koncertmester, zeneszerző, illetve az épülete felépítésének 50. évfordulóját jegyző pacséri Moša Pijade Általános Iskola igazgatónője. Köszönőlevélben részesült a koronavírus-járvány idején kifejtett helytállása okán a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház, Ölvegyi Éva nyugalmazott zentagunarasi óvónő, a bajsai Testvériség Művelődési Egyesület és a gunarasi József Attila Művelődési Egyesület.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, K.P.D.
Ostale vesti