Skip to main content

Fontos a magyar és a szerb közös kormányülések folytonossága

Fontos a magyar és a szerb közös kormányülések folytonossága

Fontos a magyar és a szerb közös kormányülések folytonossága

 Fontos, hogy kontinuitás van a magyar és a szerb közös kormányülések szervezésében - mondta el stábunknak Pásztor István, aki maga is részt vett a Karmelita kolostorban megtartott kormányülésen.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette, ez nem a formalitásoknak való megfelelés jegyében zajlik, hanem a problémák felvetésének, megoldásának és a kapcsolatépítésnek a jegyében. Kiemelte, ez az utóbbi évek legnagyobb hozománya.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Hogyha tíz évvel ezelőtt valaki azt mondta volna, hogy ez lehetségessé válik, akkor azt gondolom, hogy sokan kételkedve néztek volna rá. Sokan hittünk benne, és ennek a hitnek az eredménye az, hogy ez a kormányülés ma itt meg tudott valósulni. Soha ekkora létszámú delegáció Belgrádból nem jött, soha ilyen hangulata a közös kormányülésnek nem volt, soha ennyire tartalmasak a beszélgetések, ennyire konkrétak a beszélgetések nem voltak, mint most. Szerintem a sajtótájékoztató is azt tükrözte, hogy milyen jellegű, milyen komolyságú beszélgetések folytak a bilaterális beszélgetések során, illetve a közös kormányülésen, ahol nekem is alkalmam volt jelen is lenni, illetve felszólalni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti