Skip to main content

A költségvetésről a szabadkai VKT ülésén

A költségvetésről a szabadkai VKT ülésén

A költségvetésről a szabadkai VKT ülésén

 Holnap tartja 13. rendes ülését Szabadka Város Képviselő-testülete a városnap miatt kivételesen egy héttel később. Ezúttal 23 napirendi pontot fognak megvitatni a képviselők, többek között a városi költségvetés módosítását.

Szabadka költségvetése jó állapotban van - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján a Városi Képviselő-testület elnöke. Dr. Pásztor Bálint szerint ez elsősorban a polgároknak köszönhető, akik rendszeresen fizetik az adót, másodsorban pedig a közigazgatási hivatal takarékos működésének. Mindez lehetővé teszi olyan projektumok megvalósítását az év utolsó hónapjaiban, amelyek még nem tűntek reálisnak a költségvetés elfogadásakor – tette hozzá a VKT elnöke.

„Egyrészt a zöld felületek karbantartására, szépítésére, csinosítására több eszköz fog jutni. Ezenkívül napokon belül elindul a Városi Könyvtár homlokzatának a felújítása, elsősorban köztársasági eszközökből, de a város is hozzáteszi a maga részét.”

A költségvetésből utak aszfaltozására is jut pénz, többek között Csantavéren és Hajdújáráson. Emellett elkészül a tervdokumentáció Bíró Károly polgármester városközpontban levő házának felújításához, amelyről leszakadt a balkon, és veszélyes állapotba került. Az ülésen napirenden szerepel a Zorka Helyi Közösség általános szabályozási terve is.

Dr. Pásztor Bálint: „Ez megkönnyíti majd az építési engedélyek kiadását, ezenkívül új utcák nyitását, illetve a meglevő utcáknak a szélesítését, karbantartását. Mindehhez biztosítja a feltételrendszert ez a szabályozási terv.”

A képviselő-testület napirendjén szereplő többi pont a közvállalatok működésére vonatkozik. Módosul a közvállalatok alapítói okirata a bunyevác nyelv hivatalos használatba kerülése miatt, továbbá egy személyi jellegű javaslat is napirenden lesz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti