Skip to main content

Felújítják a Tóthfalu és a Bogaras között lévő útszakaszt

Felújítják a Tóthfalu és a Bogaras között lévő útszakaszt

Felújítják a Tóthfalu és a Bogaras között lévő útszakaszt

 A 2,2 kilométeres részt 400 tonna mart aszfalttal töltik fel. A beruházást Magyarkanizsa önkormányzata támogatja, 1 millió dinárral.

Folyamatosak a munkálatok a Tóthfalut Bogarassal összekötő úton. A lakosok örülnek, bíznak a zökkenőmentesebb közlekedés lehetőségében.

Fejős Zoltán: "Nagyon sokat jelent a falunak, mert lerövidíti a topolyai távot, meg az autóutat könnyebben el tudjuk erről érni."

Az útszakaszt éveken át földes útként funkcionált, majd zúzott kővel borították. A téli időjárás és a növekvő forgalom miatt azonban egyre rosszabb állapotba került.

Utasi Jenő, magyarkanizsai képviselő-testületi tag: "Annyira kikátyúsodott, hogy idén kéréssel fordultunk Magyarkanizsa önkormányzatához, hogy segítsenek a kátyúk betömésében, de ez a kérés annyira jól sikerült, és a nagylelkű adományozás, hogy a mart aszfaltból annyit kaptunk, hogy le lehetett teríteni az egész utat."
 

A 2,2 kilométeres útszakaszt 400 tonna mart aszfalttal borítják be, 10 centiméter vastagon. A beruházás értéke 1 millió dinár.

Pálfi Ervin, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatója: "Per pillanat az autópályát újítják fel Szabadka és Újvidék között és ennek az elhasznált felső rétegét egy speciális marógéppel lemarják és az így kapott bitumenes kőzúzalékot újrahasznosítva egy nem költséges eljárás számunkra, és újra beépítsük a felújítsuk és megszórjuk ezzel a mart aszfalttal az útszakaszt."

Az elmúlt időszakban a község több útszakasza is megújult, amire 5 ezer tonna mart aszfaltot biztosítottak. A következő napokban a martonosi utcák útjai újulhatnak majd meg.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti