Skip to main content

Közvállalatok igazgatóinak kinevezése a szabadkai VKT ülésén

Közvállalatok igazgatóinak kinevezése a szabadkai VKT ülésén

Közvállalatok igazgatóinak kinevezése a szabadkai VKT ülésén

 A képviselő-testület csütörtöki ülésén dönteni fognak négy közvállalat igazgatóinak kinevezéséről.

41 napirendi pontról döntenek a szabadkai Városi Képviselő-testület csütörtöki ülésén. Ezek között szerepel a költségvetés első félévének megvalósulásáról szóló beszámoló elfogadása, de módosítani fogják a távhőellátás feltételeiről szóló határozatot, annak érdekében, hogy a számlázás és a megfizettetés is igazságosabb legyen. Rendeletet születik továbbá a bajmoki sertéstelep részletes szabályozási tervének kidolgozásáról is.

A képviselő-testület ülésén dönteni fognak négy közvállalat: a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat, a Palics-Ludas Közvállalat, a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat, valamint a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójának kinevezéséről. E vállalatok vezetőinek mandátumai október folyamán járnak le.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „A négy közvállalat esetében a bizottság a következő személyeket javasolta az igazgatói tisztség betöltésére: a vízművek és a Palics-Ludas Közvállalat esetében maradnának a jelenlegi igazgatók, Sugár György, illetve Dobó Márta. A gázművek élére Horvát Tímea kerülne, aki az előző mandátumban alpolgármester volt, az útépítési és urbanisztikai közvállalat élére pedig Ognjen Golubović, aki a megbízott igazgató volt az elmúlt hónapokban.”

Határozat születik 14 városi közvállalat működési tervének megvalósulásáról, és az erre vonatkozó beszámoló elfogadásáról is.

Dr. Pásztor Bálint sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet az augusztus 6-i akcióra is, amelyet a LEUKA Egyesület szervez.

„Arra szeretném kérni a szabadkaiakat, hogy látogassanak el minél nagyobb számban erre a rendezvényre, illetve, aki úgy érzi, hogy ilyen módon segítené a polgártársainkat jelentkezzen őssejt donornak is. Ezt az akciót a LEUKA Egyesület a Szabadkai Közkórház transzfúziós osztályával karöltve szervezi, úgyhogy jó lehetőséget biztosítanak erre. Mutassuk meg újra, bizonyítsuk újra, hogy Szabadka a segíteni akaró polgárok városa.”

A csütörtöki után legközelebb szeptember elsején ülésezik a szabadkai VKT, akkor a városnap alkalmából, amelyen átadják a Pro-Urbe díjakat, illetve a díszpolgári címet is.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti