Skip to main content

Megvalósult ígéretek

Megvalósult ígéretek

A Vasutas-településen több utca is új aszfaltburkolatot kapott
Megvalósult ígéretek

Az elmúlt időszakban a Vasutas-településen több utca is új aszfaltburkolatot kapott, valamint a helyi közösség épülete és a játszótér is megújult. Mészáros Klaudio, a helyi közösség tanácsának elnöke lapunknak elmondta, hogy mindez a VMSZ erős városi, tartományi és parlamenti jelenlétének köszönhetően tudott megvalósulni.

– Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ polgármesterjelöltjeként a kampány során bejárta a helyi közösségünket. Ennek során szembesült azzal, hogy mik itt a valós problémák. Nagyon fontos, hogy az akkori ígéretek folyamatosan teljesülnek. Alig néhány hónappal a választások után a Tölgy utcát új aszfaltburkolattal látták el. Az ott lakók nagy örömére történt ez, mert negyven évet vártak erre a pillanatra. A Vasutas-településen egyébként az utcák kiaszfaltozása az egyik legnagyobb probléma. A helyi közösségben az utcák kiaszfaltozásának aránya 63,2 százalékon áll. Tegyük hozzá, hogy ez a szám még csak 60 százalék volt. Sőt ebbe még nincs beleszámolva az 51. hadtest utca kiaszfaltozása, amely a másik hatalmas probléma volt a helyi közösségben. Ez a Vasutas-település számára egy jelentős utca, amely átszeli az egész helyi közösséget, és itt található a helyi posta is. Így ez egy nagyon forgalmas útszakasz. Korábban itt sok baleset történt, főleg a gépjárművek visszapillantó tükre bánta, amikor ebből az utcából megpróbáltak kifordulni. Ez az utca került kiaszfaltozásra és kiszélesítésre. A helyi közösség polgáraitól azt a visszajelzést kaptuk, hogy ezt a projektumot egy nagyon jelentős előrelépésnek tartják. Szerencsére a városi képviselő-testület élén egy olyan ember áll, aki meghallgatja a polgárokat. Korábban a mi helyi közösségünk nem kapott annyi megértést, mint most, és annyi fejlesztés sem történt a területünkön, mint ebben az időszakban – nyilatkozta Mészáros Klaudio.


Az 51. hadtest utca mellett a helyi közösség másik forgalmas pontja a Majsai híd lábánál található. Mészáros Klaudio elmondta, hogy itt körforgalom kiépítése lenne a megoldás. Hozzátette, hogy ígéretet kaptak arra, hogy a Budapest–Belgrád gyorsvasút felújításával együtt a körforgalom is kiépül.
A tanácselnök továbbá beszámolt arról is, hogy tatarozásra került a helyi közösség épülete, amely immár újrafestett falakkal várja a polgárokat. Az elkövetkező időszakban a tetőszerkezet felújítását szeretnék elvégezni, ugyanis a tető több helyen is beázik. Az ehhez szükséges tervdokumentáció már elkészült. Kiemelte, hogy az elmúlt évben a járványhelyzet közepette valósult meg a helyi közösség egyik fontos befektetése: parkolóhelyek kialakítása a Majsai úti üzletközpontnál. Rámutatott arra, hogy a helyi közösség ezen pontját, ahol a piac is található, és a Levendulafesztivál helyszínéül is szolgál, a Vasutas-település központjává szeretnék kialakítani. A tanácselnök elmondta, hogy a tartományi pályázatoknak köszönhetően a helyi közösség immár minden utcatáblája háromnyelvű, magyar, szerb és horvát.
– Nagy örömünk, hogy a Libalegelőnél lévő játszóterünk is felújításra, valamint bővítésre került. A játszótér így most az európai szabványoknak is megfelel. Emellett a fejlesztési tervünkben szerepel a helyi közösségben egy másik játszótér kialakítása, a Kőrösi út és a Miloš Crnjancki utca sarkán. 2015 óta szeretnénk egy újabb játszóteret, ugyanis a Körösi út átalakult, egy új lakótelep is felépült itt. Ez azért örvendetes fejlemény, mert így elmondhatjuk, hogy nő a Vasutas-település lakosainak száma, már átléptük a hatezres lélekszámot. A lakótelepen pedig sok kisgyermekes család él. Erre az új játszótérre így nagy szükség van, mert a Libalegelő a helyi közösség másik felében van – magyarázta Mészáros Klaudio.
A helyi közösségben azonban továbbra is sok a tennivaló. Legfőképp a csatornahálózat és a kátyúk jelentik a legnagyobb problémát.
– Jelenleg a legnagyobb problémát a csatornahálózat jelenti. A statisztikák szerint ugyanis a helyi közösségben mindösszesen 38,32 százalékos a lefedettség. Ezzel városi szinten a helyi közösségek közül az egyik legrosszabb helyen vagyunk, hátulról nézve a hetediken. Erre kellene most a hangsúlyt fektetni. Emellett sok a kátyú az utakon, többek között a Zvorniki, Telcs Ede, Timoki, Kun Ernő és a Szervó Mihály utcákban jelent ez nagy problémát. Hozzáteszem, a kátyúk nagy része be lett fedve, de az utóbbi időkben tapasztalható hatalmas esőzések, amelyek eddig talán csak a trópusokon voltak, egyszerűen kimossák a nemrégiben lefektetett aszfaltot. Ugyanez igaz azokra az utcákra is, amelyeket zúzott kővel borítanak be. Itt az igazi gyógymód csakis az újraaszfaltozás lenne – mondta Mészáros Klaudio.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, pasz
Ostale vesti