Skip to main content

Semmi nem megy magától és könnyen

Semmi nem megy magától és könnyen

Semmi nem megy magától és könnyen

„Se a majdányiakat, se a rábéiakat, se másokat nem hagytam cserben, nem feledkeztem meg róluk, és ez soha nem is fordulhat elő” – kezdi Facebook bejegyzését Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke.

Bejegyzésében azt is leírja, hogy pénteken fogadást kért Ana Brnabić kormányfőtől, amelyre a hétfői napon került sor. Elsősorban a törökkanizsai községben uralkodó tarthatatlan, megdöbbenést és végső elkeseredést okkal kiváltó migránshelyzetről tájékoztatta. Ahogyan leírta: nem először beszéltek erről, számos parlamenti felszólalás is volt ezzel a témával kapcsolatban.

„ Tartós és megnyugtató, elfogadható megoldást kértem a Miniszterelnök asszonytól, olyat, ami a šidi községben került alkalmazásra, aminek eredményeként eltűntek a migránsok arról a területről. Ígéretet kaptam. Reménykedek a gyors és pozitív változásban. Követni fogom az állapotok alakulását, szívósan, kitartóan szorgalmazva a körülmények normalizálását” – áll a VMSZ elnökének bejegyzésében.

A beszélgetés során más témákat is érintettek. Szó volt az aracsi pusztatemplom felújításáról, az illetékes tárcának az építkezés pénzelésében vállalandó szerepéről. Emellett beszéltek a Szabadka - Szeged vasútvonal felújításáról, valamint az útlevél - és vámellenőrzés gördülékenységének fontosságáról, hogy a tervezett negyven perces menetidő adminisztratív okok miatt ne hosszabbodjon meg.

„Legtermészetesebbnek tűnő dolgok megvalósulásához is majdnem mindig óriási energiákat kell mozgósítani, semmi nem megy magától és könnyen. A politikában is ugyanúgy van ez, mint a mindennapi életben. Mindenért meg kell küzdeni. Köszönöm a találkozást! Ma is meggyőződtem Ana Brnabić Miniszterelnök asszony pragmatizmusáról, nyitottságáról és segítőkészségéről” – zárta bejegyzését Pásztor.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó
Ostale vesti