Skip to main content

Családi napot tartottak Martonoson

2021.07.03 - 20:13

Családi napot tartottak Martonoson

Családi napot tartottak Martonoson

 A rendezvény keretében ezer könyvet adományozott a szerbiai Soroptimist Klub a helyi könyvtárnak.

Kiváló hangulatban telt a Martonoson megtartott családi nap. A legkisebbektől az időseken át, mindenki találhatott magának megfelelő szórakozási lehetőséget.

Katona László: „Meg vagyunk elégedve, ritkán van ilyen nagyobb életű családi nap, jó hogy az ember ki tud jönni és mozogni velük egy kicsit.”

Légvár, különféle gyermekjátékok, és kirakodóvásár is várta a kilátogatókat. A családi nap keretén belül egy ezer darabos könyvadományt is átadtak, amelyet a szerbiai Soroptimist Klub biztosított a helyi könyvtárnak.

Kiss Zenóbia, a Soroptimist Klub elnöke: „Ezek a könyvek, Magyarországról érkezett 500 darab könyv a szegedi Soroptimist Klub ajánlásával, ami Dr. Boda Domokos gyermekorvos hagyatéka, amit a lánya Boda Kriszta ajánlott fel a martonosi könyvtár részére. A másik 500 darab könyv pedig a magyarkanizsai Panda Rádió ajándéka.”

Az eseményen jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is. Kiemelte, hogy a kis falu nagyon jó példa arra, hogy hogyan kell szép jelent létrehozni, és egy még szebb jövőt kialakítani.

„Régóta várták az emberek a pillanatot, és amikor megteremtődött, rögtön éltek is a lehetőséggel. Folytatják a hagyományt, vagy hagyományt építenek, mert itt Martonoson hagyományt építenek. Ha jól tudom, akkor ez a második ilyen rendezvény, de a hangulat azt mutatja, a jelenlévők száma, hogy ez az elképzelés telibe talált és hogy egészen biztos, hogy itt egy tradíció fog kialakulni.”

Az esemény a falunap továbbörökítése egyben, ugyanis a szervezők az aratás kezdete mellett ezentúl a családokat szeretnék előtérbe helyezni, továbbá népszerűsíteni az itthon való boldogulást.

Szél János, a martonosi Testvériség Művelődési Társulat elnöke: „Tehát azért mondom, hogy a család azért fontos, nagyon sokan elmentek, és valamilyen szinten a programjainkban, támogatásinkban azt szeretnénk bemutatni, hogy falun is lehet élni.”

Az eseményt művelődési műsor színesítette, valamint a családok számára lehetőség adódott a szabadban való főzésre is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti