Skip to main content

Sebességmérő táblákat helyeztek el az oromi iskolánál

Sebességmérő táblákat helyeztek el az oromi iskolánál

Sebességmérő táblákat helyeztek el az oromi iskolánál

 Két sebességmérő táblát helyeztek ki Oromon, a helyi általános iskolánál. A sebességmérők felszerelésére a magyarkanizsai önkormányzat közlekedésbiztonsági programja keretében került sor.

A beruházást a tartományi közlekedési titkárság, valamint a magyarkanizsai önkormányzat közösen finanszírozta.

Magyarkanizsa község folytatja a folyamatos beruházásokat a közlekedésbiztonság terén, mostantól sebességmérő táblák fogadják az oromi iskolánál a közlekedőket.

Marko Ždero, kommunális tevékenységekkel megbízott tanácstag, Magyarkanizsa KT: „Ebben az évben megkezdtük az iskolai zónák biztonságosabbá tételét, ahogy Magyarkanizsán, úgy a többi helyi közösségben is. Orommal kezdtük. Az iskolai zónák fejlesztésére a tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárságnál pályáztunk a sebességmérő kijelzők kihelyezésére.”

A beruházást a tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárság 400 ezer dinárral támogatta, míg a helyi önkormányzat 743 ezer dinár saját eszközzel vett részt a finanszírozásban.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Felhívnám a figyelmet arra, hogy ez nem regisztrált sebességmérő tábla, tehát nem kamerák, hanem valóban a tájékoztatást szolgálják. Ezzel két dolgot szeretnék megerősíteni, egyrészről, hogy a vezetők lelkiismeretére van bízva, hogy betartják-e a közlekedési szabályokat, másrészről meg szeretném erősíteni, hogy nem fogjuk figyelni a közlekedés résztvevőit.”

A tervek szerint a közeljövőben a horgosi iskolánál is kihelyeznek majd sebességmérőket.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti