Skip to main content

A zentai önkormányzat átvállalja a negyedik lombikkezelés költségeit

A zentai önkormányzat átvállalja a negyedik lombikkezelés költségeit

A zentai önkormányzat átvállalja a negyedik lombikkezelés költségeit

 A község 2020-as évi költségvetésének zárszámadásáról is szavaztak Zenta Község Képviselő-testületének ülésen. 13 napirendi pontot vitattak meg az eseményen.

26 képviselő jelenlétével zajlott le Zenta Községi Képviselő-testületének ülése. Többek között a község 2020-as évi költségvetésének zárszámadásáról szóló rendeletjavaslat, a község területrendezési tervének meghozataláról szóló rendeletjavaslat, valamint a kommunális hulladéktárolással kapcsolatos végzésjavaslatok is megvitatásra kerültek.

Sztantity Szebasztián, gazdasággal megbízott tag, Zenta KT: „Ami a polgárokat közvetlenül érinti, hogy a Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat a rendszeres fizetőknek az elmúlt időszakban több ezer kukát osztott szét és még mindig van raktáron, tehát amennyiben valakinek hiányzik kukája, akkor ezt jelzi a Kommunális Közvállalatban és akkor ő is fog kapni. Ami többször is érkezik a Városházára, mint polgári megkeresés, hogy hol tudják a szemetüket szelektív módon átadni a lakosok, egyelőre ezt a HK-ek területén és irodájánál tudják megtenni.”

A megvitatott községi urbanisztikai témák mellett elsődleges figyelmet kapott a Zenta község területén élő gyermekes családok pénzügyi támogatásáról szóló rendeletjavaslat.Zsíros Jankelić Anikó, zentai önkormányzati képviselő, VMSZ: „Mindazokat a támogatásokat foglaltuk össze egy rendeletjavaslatban, amelyeket már több évtizede megvalósítunk. Itt beszélhetünk a gyermekáldásról, az élő gyermek megszületésére járó 35 ezer dinárról, itt beszélhetünk arról a 150 ezer dinárról, amelyet hármas és négyes ikrek esetében kap a 35 ezer dinár felett a család.”

Kiemelt jelentőséggel bír, hogy az ülés során elfogadásra került az a javaslat, miszerint a községi önkormányzat átvállalja a negyedik lombikbébi kezelésben résztvevő családok kezelési költségeit, kibővítve itt a nők 45 éves koráig a korhatárt, ezzel is segítve a gyermekre vágyó párokat. Juhász Attila, oktatással és művelődéssel megbízott tag, Zenta KT: „Nem ezzel fogunk igazán népszaporulatban előretörést előidézni, viszont nagyon fontos, hogy segítsünk az embereinken. Egyfajta segítségnyújtás arra, hogy az emberek a gyerekeiknek megfelelő életminőséget, megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani és, hogy a családok ne megszenvedjék azt, hogy szaporodott a család, hanem inkább egyfajta örömmel várják, és az örömnek adjunk inkább teret.”

Az ülés végén megtörtént a rendkívüli helyzetek törzskarának 2020-as munkajelentése is, ezzel kapcsolatban pedig Czegledi Rudolf köszönetét fejezte ki mindazok felé, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a vírushelyzetben sem érezhette egyetlen helyi lakos sem magát egyedül.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti