Skip to main content

Kétezer lángos jótékony célra

Kétezer lángos jótékony célra

Kétezer lángos jótékony célra

 Idén kilencedik alkalommal szervezték meg a buckai lángosfesztivált a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A jótékonysági esemény jó hangulatát azonban a viharos időjárás elrontotta, a rendezvény nagy részét elmosta az eső.

A szorgos kezek kétezer lángost sütöttek. Az eseményen összegyűlt pénzből mások mellett a rászoruló gyermekeken szeretnének segíteni - mondta Kudlik Zoltán, a fesztivál szervezője: „Ebből az összegyűjtött összegből több helyre szeretnénk juttatni. Szeretnénk támogatni az itt élő, nehéz sorsú gyermekeket az iskolakezdésre. Ezen kívül szeretnénk a városban működő autista szervezetet is támogatni.”
 

Szabadka területén ez az egyik legjobb hangulatú rendezvény, mindenkinek jó érzés, hogy már lehet ilyen és ehhez hasonló eseményeket szervezni - nyilatkozta dr. Pásztor Bálint, a szabadkai VKT elnöke: „Azért fontos a Buckai Lángosfesztiválhoz hasonló rendezvények sorozata, mert az emberek beszélgethetnek, jól érezhetik magukat, a gyerekek felléphetnek. Végre vége van annak az időszaknak, amikor a négy fal között kellett bent ülni, meg ötnél több ember nem gyülekezhetett. ”
 

Mások mellett felléptek volna a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület néptáncosai is, azonban erre a hirtelen jött eső miatt nem került sor.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti