Skip to main content

Deli Andor: Európa jövőképébe beletartoznak a tagjelölt országok is

Deli Andor: Európa jövőképébe beletartoznak a tagjelölt országok is

Deli Andor: Európa jövőképébe beletartoznak a tagjelölt országok is

 Az Unió egyértelmű biztonsági és gazdasági érdeke a Nyugat-Balkán integrációja - olvasható Gál Kinga és Deli Andor sajtóközleményében.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke és a vajdasági származású EP-képviselő közleményében arról ír, hogy ma szavazta meg az EP az éves Bosznia-Hercegovina jelentését.

Gál Kinga a jelentésről szóló vitán figyelmeztetett, hogy az EU elveszítheti a nyugat-balkáni országokat, amennyiben nem tesz konkrét lépéseket azok EU-csatlakozásának felgyorsítására. Deli Andor felszólalásában kiemelte, hogy az EU jövője nem választható el a közvetlen környezetétől, elsősorban a Nyugat-Balkán térségtől. Ezért a tagjelölt országoknak helyet kell biztosítani az Európa jövőjéről szóló konferencián annak érdekében, hogy a térség polgárai is elmondhassák véleményüket arról, hogy milyen Európában szeretnének élni.

Deli Andor kiemelte, Európa jövője nem csak a jelenlegi EU tagállamokról szól, ebbe a jövőképbe beletartoznak a tagjelölt országok is, mint amilyen Bosznia Hercegovina, Szerbia vagy Montenegró. Hozzátette, hogy nem adhat úgy bizonyosságot az EU ezeknek az országoknak a bővítési szándék őszinteségéről, ha még egy konferenciára sem kapnak meghívást.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti