Skip to main content

Gereblye, seprű, fűnyíró és szemetes zacskó

Gereblye, seprű, fűnyíró és szemetes zacskó

Gereblye, seprű, fűnyíró és szemetes zacskó

 Takarítottak a Kisradanovác Helyi Közösségben Szabadkán.

A Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezetének tagjai környezetszépítő akciójában a Lifka Sándor utcai játszóteret és a piac környékét tisztították meg.
 

Mindenki kivette részét a munkából szombaton. Légrádi Árpád a szemetet gyűjtötte, barátaival több zsákot töltöttek meg üres műanyag flakonokkal, törött üvegekkel, papír és más hulladékkal.

„Nagyon fontos számomra, hogy a környezetünk szép és tiszta legyen, hogy a pályák, illetve a játszóterek biztonságosak legyenek, ugyanis rengeteg törött üveget találtunk. Azokat mind felszedtük, mind eldobjuk és persze az összes szemetet a környező területeken összeszedtük. Ezzel szebb és biztonságosabb lett a környezetünk.”
 

Kicsik és nagyok egyaránt takarították, szépítették a Lifka Sándor utcai játszóteret és a piac környékét. A szervezők tervei szerint nemsokára a Bartók Béla utcában található játszóteret is megtisztítják.

Tripolszki Tímea, a VMSZ kisradanováci helyi szervezetének elnöke: „Itt kezdtük, mert ennek a játszótérnek a környékén vannak a sportpályák is, amelyeket gyerekek és felnőttek is egyaránt használnak és nagyon nagy rumli volt itt, rengeteg üveggel és szeméttel teli, és úgy gondoltuk, hogy ez nagyon veszélyes a gyerekek számára.”

A játszótér után a piacteret takarították meg a hulladéktól a VMSZ kisradanováci helyi szervezetének tagjai.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti