Skip to main content

Felújított strand várja a hűsölni vágyókat Zentán

Felújított strand várja a hűsölni vágyókat Zentán

 Itt a kánikula, mindenki vízpartra menekül. Rendezett tiszai homokos strand várja Zentán a hűsölni vágyókat.  Mindamellett, hogy az elmúlt időszakban lezajlottak a terület rendezésének munkálatai, most a napernyők is kihelyezésre kerültek, valamint a következő időszakban sütögetésre alkalmas helyek várják majd az odalátogatókat.  A zentai Bózsó Ágnes és családja a nyarakat többnyire a helyi tiszai strandon tölti, nincs ez másképp most a rekkenő hőségben sem. „Itt kezdjük a napot és aztán megyünk tovább. Ha

 Itt a kánikula, mindenki vízpartra menekül. Rendezett tiszai homokos strand várja Zentán a hűsölni vágyókat.

Mindamellett, hogy az elmúlt időszakban lezajlottak a terület rendezésének munkálatai, most a napernyők is kihelyezésre kerültek, valamint a következő időszakban sütögetésre alkalmas helyek várják majd az odalátogatókat.

A zentai Bózsó Ágnes és családja a nyarakat többnyire a helyi tiszai strandon tölti, nincs ez másképp most a rekkenő hőségben sem. „Itt kezdjük a napot és aztán megyünk tovább. Ha délelőtt lehűlünk, azért könnyebb a délutánt elviselni fenn a lakásban. A napkrémeket nem szeretem, látszik is, hogy le vagyok égve, de ettől függetlenül ez egy tökéletes hely, nekünk ez a Hawai.”

Az elmúlt időszakban a zentai önkormányzat folyamatos munkával újította meg a strand területét. Az első fázisban a Tisza nyár eleji áradásának lezajlását követően megtörtént a víz által felhalmozott iszapréteg eltávolítása, valamint a terület új homokkal való feltöltése. Homolya Ákos, városrendezéssel megbízott tag, Zenta KT: „Folyamatban van a wc-k, toalettek konténerhelyiségeinek a beszerzése, az elkövetkező hetekben az is meg fog érkezni, illetve felállításra fog kerülni, emellett még mobil sütögetők is ki lesznek téve, öltözők és tus lesz még felszerelve, valamint padok.”

A tiszai standon most fogják felszerelni a napernyőket, szükség is van rá, hiszen az afrikai meleg betört térségünkbe is és a meteorológusok szerint hetekig itt lesz velünk, ezért külön figyelmet kell szentelnünk a folyamatos folyadékpótlásra, természetesen alkoholmentesre, és a bőrünkre is oda kell figyelnünk ebben a nagy melegben.

A bőrünk legnagyobb szervünkként a hő leadásban elengedhetetlen feladatot tölt be. Így bár sokunknak kényelmetlen az izzadás, de ez nélkülözhetetlen folyamat ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működjön a melegben is. Dr. Szögi Perge Aliz, bőrgyógyász: „A rekkenő hőségben a hőguta és napszúrás, amitől meg kell magunkat védeni, különösen a kisgyerekeket, akiknél még ez a hő regulációs funkció annyira még nincs kialakulva. Naponta többször vizezzük magunkat, langyos vízzel, egyperces tusolással, kerülünk-fordulunk, egész testet leöblítjük vízzel vagy pedig csak a részeket, amelyek jobban izzadnak.”

A bőrgyógyász külön felhívta a figyelmet arra, hogy 10-17 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon, és ilyen hőségben naponta 2-3 vagy akár több liter folyadékot is fogyasszunk el.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti