Skip to main content

Egymillió euró értékű fejlesztések és felújítások Bácskossuthfalván

Egymillió euró értékű fejlesztések és felújítások Bácskossuthfalván

Egymillió euró értékű fejlesztések és felújítások Bácskossuthfalván

 A településen megvalósított beruházásokat munkatársai kíséretében Szatmári Adrián, Topolya polgármestere tekintette meg.

Az elmúlt időszakban csaknem egymillió euró értékű fejlesztések és felújítások valósultak meg Bácskossuthfalván. Június 21-re már elő lehet készíteni a fürdőruhákat, megnyílik ugyanis Vajdaság egyik népszerű strandja, a bácskossuthfalvi Reki.

Jelentős fejlesztések valósultak meg, illetve zajlanak még mindig Bácskossuthfalván. Teljesen megújult a helyi könyvtár, utcákat aszfaltoztak a településen, de a régi, azbeszt csövekből készült vízvezetékrendszer cseréjére is sor került, valamint a szennyvízhálózatot is felújították. Fazekas Róbert, bácskossuthfalvi elnök, VMSZ: „Folyamatosan igyekszünk az infrastruktúrát fejleszteni, a középületeink és más típusú beruházások mellett. Ebben kiemelt jelentőségű a vízvezeték- és a szennyvízhálózat bővítése, mert a gerinchálózat megvan, és mintegy 30 százalékban lefedett Bácskossuthfalva. Ezért a völgyes részeken igyekszünk fejleszteni a szekundáris szennyvízhálózatot, az Ongai völgyben mintegy 6 millió dinár értékben, ami azért nagy szó, mert a tartománytól kaptunk hozzá támogatást, és ezek a munkálatok már júliusban meg is fognak indulni.”

Azok a középületek, amelyek a helyi közösség használatában vannak, szinte mind megújultak Bácskossuthfalván. A helybeli iskolában is folyamatosak a beruházások és felújítások. Seffer Attila, elnök, Bácskossuthfalva HK: „2,3 millió dinár értékben részlegesen ki fognak cserélődni a nyílászárók a tornatermen, ezenkívül az idei évben megvalósult a tartományi sport- és ifjúsági titkárság jóvoltából a bácskossuthfalvi Idős Kovács Gyula Általános Iskola tornatermének a padlózata, és egy meszelése történt meg az épületnek. Ez előtti időszakban viszont elkészült a teljes számítógépes kabinet, az iskola teljes digitalizációjával, ami a gyermekeknek a számítógépes alaptudásán túl talán egy szép kommunikációs rendszer kiépítésén belül hozzájárul ahhoz, hogy a tudásukat bővíteni tudják.”

Hamarosan beindul az élet a bácskossuthfalvi Rekreációs Központban. Bővül a vízfelület, gyakorlatilag megduplázódik. Az új medence 470 négyzetméteres, mélysége pedig 130 centiméter. Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Ennek a projektnek az értéke 37 millió dinár, és helyi hozzájárulásból, és önkormányzati eszközökből tud megvalósulni ez a projektum. Ez egy nagyon fontos projektum nemcsak Bácskossuthfalva számára, hanem az egész önkormányzat számára, mivel ezzel is gazdagodik az idegenforgalmi kínálata Topolya községnek.”

A meglévő három medencét már feltöltötték vízzel, de csobbanni még nem lehet. Június 21-re tervezik a szezonnyitást a Rekiben. Addigra valószínűleg már elkészül az új medence is, így a strandolók majd négy medence közül válogathatnak, ha elmennek Bácskossuthfalvára fürdeni.

A belépőjegyek ára nem változik. Öt éven aluliaknak ingyenes, gyermeknek 200, felnőtteknek 300 dinár a napi jegy. A helyiek csak az belépő felét fizetik. A tervek szerint július elejétől úszóiskolát is indítanak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti