Skip to main content

11400 háztartás jut földgázhoz Szabadkán

11400 háztartás jut földgázhoz Szabadkán

11400 háztartás jut földgázhoz Szabadkán

 9 helyi közösségben mintegy 10 kilométerrel hosszabbodik a földgázvezeték-hálózat, összesen 11400 újabb felhasználót juttatnak földgázhoz idén Szabadkán. Radanovác helyi közösségben a befektetésnek köszönhetően minden háztartáshoz eljut a földgáz.

A Verbászi utcában 16 háztartás jelezte, hogy szeretne rákapcsolódni a földgázvezetékre. Számításaik szerint a földgázzal való fűtés kifizetődőbb, mint a szilárd tüzelőanyagok, még akkor is, ha a rendszerre való csatlakozásért 99 ezer dinárt kell egy összegben kifizetni. Raffai Gyula szerint a befektetett pénz hamar megtérül: „Előnyük, hogy biztosítani lehet az állandó kellemes hőmérsékletet. Magam is tapasztalom, hogy a fával néha túlfűtöttünk, néha túl meleg volt és szellőztettünk, néha pedig tüzelni kellett, hogy egy kicsit ráerősítsünk.”

A szabadkai Újfalu helyi közösség vezetősége támogatja a hálózat bővítését, éves tervükben ezt ők is prioritásként látták elő.

Tóth Gábor, tanácselnök, Újfalu HK: „A tervek szerint idén mintegy 4 kilométernyi gázvezeték fog kiépülni a mi helyi közösségünk területén. Ez 14 utcát ölel fel, hogy néhányat említsek: Antun Suturović utca, Verbászi utca vagy a Jaszenováci utca. A teljes lista a helyi közösségünk Facebook-oldalán olvasható. Ezzel mintegy 200 háztartás számára lesz elérhető a gázvezeték illetve a gázvezeték-hálózatra való csatlakozás.”

Ződi Ildikó, a Szabadkai Gázművek igazgatója elmondta, évente 350 igénylést tudnak elfogadni. Idén eddig 225 érkezett, amiből 13 üzlethelyiség és 16 lakótömb. Az idei munkálatokra a napokban írták ki a közbeszerzést, és egy hónap múlva akár már kezdődhetnek is a munkálatok, amelyek várhatóan az év végéig be is fejeződnek: „Minden évben szeretnénk minél jobban kihasználni a gázhálózatunkat, hogy minél több felhasználónk legyen. Ebben az évben 11400 felhasználót fogunk földgázzal meglepni. Ebből 1300 felhasználó üzlethelyiség, a többi pedig fizikai személy.”
 

A kilenc helyi közösségben hamarosan megvalósuló fejlesztés összértéke 17 millió dinár.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti