Skip to main content

Rövidesen kerékpárút szeli át Horgost

Rövidesen kerékpárút szeli át Horgost

Rövidesen kerékpárút szeli át Horgost

 Csaknem 1800 méter hosszú kerékpárút kiépítésére kerül sor Horgoson egy IPA-pályázatnak köszönhetően. Egy már meglévő utat hosszabbítanak meg.

A projekt előirányozza továbbá annak a dokumentációnak a kidolgozását is, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben a Horgos-Röszke-Szeged kerékpárút egy teljes egésszé váljon és további települések irányába is folytatódhasson. A projekt összértéke mintegy 400 ezer euró, amelyből az Európai Unió közel 340 ezer eurót biztosít. A kerékpárút kiépítése várhatóan még az idei évben befejeződik.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Elérjük azt, hogy Horgos központjáról, tehát a körforgalomtól egészen Horgos legvégéig, tehát az utolsó buszmegállóig lesz egy kiépített kerékpárutunk. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos a helyben lakók szempontjából is, mert közbiztonság szempontjából sokkal jobb lesz ott kerékpározni, mint a nagyon forgalmas főúton, másrészről pedig rá tudunk majd csatlakozni azokra a projektekre és elképzelésekre, amik egyrészről az idegenforgalom fejlesztését szolgálják, másrészről pedig a természet megóvását és egyáltalán az egészséges életmódot preferálják.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti